Nu & Morgen week 41 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 41 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 41 aandacht voor Met Buurtsport zorg ik ervoor dat kinderen in de wijk samen plezier hebben, Week van de veiligheid, Volgende week worden de bladkorven geplaatst, Kom in actie met Sjors Sportief en Sjors Creatief, Welkom in Landgoed Steenenburg

Met Buurtsport zorg ik ervoor dat kinderen in de wijk samen plezier hebben
In de campagne ‘Kom Erbij Heusden’ staan vier mooie Heusdense initiatieven centraal. Alle vier anders, maar met de overeenkomst dat een klein gebaar van de één, een groot verschil voor de ander kan maken. Deze keer het verhaal van Jos van der Ven, buurtsportcoach in onze gemeente.

Week van de Veiligheid
Deze week is de ‘Week van de Veiligheid’! Tijdens deze week willen we inwoners meer bewust maken van de signalen die kunnen wijzen op drugscriminaliteit. Morgen, donderdag 14 oktober, kun je bijvoorbeeld tussen 11.00 en 16.00 uur terecht bij de ‘Bijtende Bende’ op de markt in Vlijmen. Hier krijg je bij de zogenaamde Bende-bus tips en uitleg over hoe je drugscriminaliteit kunt herkennen. Door drugscriminaliteit te herkennen en ook te melden, zorgen we samen voor een veiliger Heusden. Kortom niet wegkijken, maar aanpakken!
Wil je meer informatie en tips over wat jij kunt doen om samen te werken aan een veiliger Heusden? Kijk dan op www.nietwegkijken.nl

Volgende week worden de bladkorven geplaatst
Net zoals voorgaande jaren worden vanaf 18 oktober op meerdere plaatsen, binnen de bebouwde kom, bladkorven geplaatst om blad te verzamelen. Vanwege de hoeveelheid bladkorven zijn we hier enige tijd mee bezig. Bij het plaatsen van de korven letten we onder andere op het aantal bomen in de buurt en de grootte
van bomen. Ook houden we rekening met de afstand van de verzamelplaatsen onderling en de beschikbare ruimte. De gemeente verwijdert het blad van de openbare weg, van grasvelden en uit de gemeentelijke plantsoenen. In grotere plantsoenvakken kan het zijn dat het blad blijft liggen ter bescherming van de planten. We vragen je om alleen blad in de bladkorven te doen en geen blad op de weg te vegen. De bladhopen kunnen een gevaar vormen voor fietsers

Kom in actie met Sjors Sportief en Sjors Creatief
De nieuwe Sjors Sportief en Sjors
Creatief boekjes zijn er weer! Hiermee kunnen basisschoolkinderen kennismaken met sport en cultuur in onze gemeente. Het Sjorsboekje is uitgedeeld op alle basisscholen. De kinderen kunnen zich nu voor de activiteiten inschrijven. Door mee te doen aan de activiteiten van Sjors Sportief en Sjors Creatief leer je op een makkelijke manier een nieuwe sport maar ook wellicht nieuwe vriendjes en vriendinnetjes kennen.
Veel activiteiten zijn gratis, soms wordt er een kleine bijdrage gevraagd. Inschrijven is verplicht. Dit kan via de Sjors Sportief App of op www.sjorssportief.nl. Je mag je het hele schooljaar inschrijven, maar let op want vol is vol. Verder is het belangrijk om de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus goed op te volgen! Heb je klachten die passen bij het coronavirus dan blijf je thuis!

Welkom in Landgoed Steenenburg
Een eigen thuis bouwen op een historisch landgoed omgeven door bossen en waterpartijen? Een droom van velen… In landgoed Steenenburg is er ruimte voor! De verkoop van de eerste 23 bouwkavels is begonnen. We trapten afgelopen vrijdag de verkoop af met een woonmarkt in het landgoed.

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 41-2021

Nu & Morgen week-40-2021 Nu & Morgen week 40-2021
Nu & Morgen week-39-2021 Nu & Morgen week 39-2021
Nu & Morgen week-38-2021 Nu & Morgen week 38-2021
Nu & Morgen week-37-2021 Nu & Morgen week 37-2021
Nu & Morgen week-36-2021 Nu & Morgen week 36-2021

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Reacties

Cookieinstellingen