Nu & Morgen week 42 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 42 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 42 aandacht voor Doorsamen in de kruidentuin te werken, groeien en bloeien ook de mensen, Wie verdient de ‘Hart voor een kind award’? Maak een afspraak, Week van de Veiligheid, Heel.Heusden.Duurzaam, Oud papier en karton

Doorsamen in de kruidentuin te werken, groeien en bloeien ook de mensen
In de campagne ‘Kom Erbij Heusden’ staan vier mooie Heusdense initiatieven centraal. Alle vier anders, maar met de overeenkomst dat een klein gebaar van de een, een groot verschil voor de ander kan maken. We nemen je graag mee in het verhaal van de ‘Groenbrigade’ uit het Geerpark in onze gemeente.

Wie verdient de ‘Hart voor een kind award’?
Ken jij iemand, of een organisatie, die op vrijwillige basis goede dingen doet voor kinderen in de regio Hart van Brabant én die ook in deze regio woont? Iemand die bijdraagt aan het gezond en veilig opgroeien van kinderen?
Dan kun je hem of haar nomineren voor de Hart voor een kind award. Je mag ook jezelf of je eigen organisatie nomineren. Met de award vragen alle organisaties die samenwerken in de Taskforce Kindermishandeling Hart van Brabant aandacht voor de rechten van het kind.
Breng je stem uit
Er worden drie awards uitgereikt: één voor organisaties, één voor een inwoner ouder dan 18 jaar en één voor een kind. Je kunt tot 1 november stemmen via www.zorgomeenkind.nl. De uitreiking van de awards is op zaterdag 20 november. Dat is de internationale dag van de rechten van het kind.

Maak een afspraak
In de herfstvakantie (maandag 25 oktober tot en met vrijdag 29 oktober) kun je aan de balie van het gemeentehuis in Vlijmen de hele dag alléén op afspraak terecht. Je kunt een afspraak maken via www.heusden.nl of via (073) 513 17 89

Week van de Veiligheid
Vorige week hadden we in Heusden de ‘Week van de Veiligheid’ met verschillende activiteiten om inwoners te helpen om signalen van criminaliteit te herkennen. Op donderdag 14 oktober stond bijvoorbeeld de ‘Bijtende Bende’ op het Plein in Vlijmen. Bij deze bus konden inwoners de impact van drugscriminaliteit ervaren en werd duidelijk dat het heel belangrijk is om verdachte situaties te melden. Tijdens informatieavonden deelden buurtpreventie-afdelingen hun ervaringen en werden zij bijgepraat over het herkennen van signalen van criminaliteit.
Niet wegkijken want melden helpt!
Meld verdachte situaties of vermoedens van criminele activiteiten altijd bij de politie. Dit kan via het telefoonnummer 0900 8844 of bij spoed op 112. Anoniem melden kan natuurlijk ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl. Wil je meer informatie en tips over
wat jij kunt doen om samen te werken aan een veiliger Heusden? Kijk dan snel op www.nietwegkijken.nl 

Heel Heusden Duurzaam
Heusden kent verschillende inwoners met een grote passie voor duurzame ontwikkeling. Echte ‘Duurzame Doeners’ die -allemaal op hun eigen creatieve wijze een belangrijke bijdrage willen leveren aan de energietransitie. Zij inspireren als ambassadeur ook anderen om bewuster te leven: “Wees zuinig op onze mooie omgeving, want dat is de moeite waard!” Samen met anderen maken zij werk van Heel. Heusden. Duurzaam.

Oud papier en karton
Ongeveer 90% van nieuw papier en karton in Nederland wordt ingezameld en gerecycled. Dat is hartstikke veel! Helaas gaan er wel vaak waardevolle grondstoffen verloren door vocht, vet en etensresten in het oud papier. Dat is niet goed voor het recyclingproces.
Droog en schoon
Het is dus belangrijk dat je ervoor zorgt dat jouw oud papier en karton schoon en droog is, zonder voedsel en vloeistoffen. Is het papier of karton te vies? Dan kan het niet bij het oud papier en hoort het bij restafval. Een pizzadoos met etensresten en gebruikt keukenpapier gooi je daarom bij het restafval.
Ook geplastificeerd papier kan niet gerecycled worden en hoort bij het restafval. Een tip hiervoor is: als je het niet kunt scheuren, dan hoor het niet in de papierbak. Denk dan aan foto’s, drinkpakken en behang. Wat er wel in de papierbak mag, lees je hieronder. Een uitgebreidere lijst vind je op www.afvalscheidingswijzer.nl

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 42-2021

Nu & Morgen week-41-2021 Nu & Morgen week 41-2021
Nu & Morgen week-40-2021 Nu & Morgen week 40-2021
Nu & Morgen week-39-2021 Nu & Morgen week 39-2021
Nu & Morgen week-38-2021 Nu & Morgen week 38-2021
Nu & Morgen week-37-2021 Nu & Morgen week 37-2021

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Reacties

Cookieinstellingen