Nu & Morgen week 20 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 20 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 20 aandacht voor Landschapsbeheer door vrijwilligers, Gebiedsontwikkeling Oostelijk Langstraat, Tips tegen stank en vervuiling GFT containers, Groots Heusdens Dictee, Op de eerste rij bij La Vuelta, Burgerraad G1000 Vliedberg, De week zonder afval en Aangepaste openingstijden.

Landschapsbeheer door vrijwilligers
De Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden (NMVH) gaat met de gemeente samenwerken aan het beheer van het groen op Landgoed Steenenburg. Dat doet de vereniging elke eerste zaterdag van de maand van 9:00 tot 12:30 uur.

Gebiedsontwikkeling Oostelijk Langstraat
Om de kwaliteit van de omgeving rond de A59 (tussen ’s-Hertogenbosch en Waalwijk) te verbeteren, is er een programma ontwikkeld. Het programma Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat (GOL) verbetert niet alleen de veiligheid rondom gevaarlijke op- en afritten en meer doorstroming van het verkeer op de A59, maar zorgt ook voor behoud van natuur, meer mogelijkheden voor recreatie en economische activiteiten en een betere leefbaarheid in de kernen.

Tips tegen stank en vervuiling GFT containers
Bij warm weer kan het zijn dat de ‘groene’ container voor groente-, fruit- en tuinafval (GFT) gaat stinken of dat er vliegen op afkomen. Onderstaand een aantal tips om dit te voorkomen:
• Zet de container als het kan in de schaduw.
• Leg onderin de container een pagina van een oude krant of een laagje stro. Dit zorgt ervoor dat er na lediging geen restje meer onderin de container achterblijft.
• Gooi af en toe een handjevol zaagsel in de container, dit kan geurtjes en vocht absorberen.
• Laat vochtig GFT-afval eerst uitlekken voordat het in de container gaat en gooi geen vloeibare etensresten in de container.
• Wissel keukenafval regelmatig in laagjes af met het drogere tuinafval. Dit maakt het gft een stuk droger.
• Gebruik afbreekbare plastic of papieren GFT-inzamelzakken voor etensresten, vis en vlees. Vliegen komen af op etensresten, vlees en vis om daar hun eitjes te leggen. Daar komen maden uit.
• Laat de containerdeksel met een houtje op een kiertje staan als je container stinkt.
Heb je toch maden in de container? Leg een tak hedera of klimop in de container, dit is giftig voor maden. Gebruik geen zout; dit vervuilt het compost. Maak de bak regelmatig schoon na het legen. Gebruik kokend water en een scheut azijn of wat allesreiniger of groene zeep. Giet het
vuile sop in een emmer en leeg deze in de gootsteen binnen. Niet buiten of op straat. De put op straat loopt vaak regelrecht naar het oppervlaktewater en schoonmaakmiddelen kunnen schadelijk zijn voor het waterleven. Je kunt ook een bezem, schrobber of hogedrukreiniger gebruiken om de bak goed schoon te krijgen. Laat de bak drogen voordat je de bak weer gebruikt

Op de eerste rij bij La Vuelta
Wielerronde La Vuelta start niet vaak buiten Spanje. Dit jaar wel én La Vuelta komt op zaterdag 20 augustus door Heusden. Wil je op de eerste rij staan en dit sportieve spektakel mogelijk maken? Meld je dan nu aan als verkeersregelaar. Als verkeersregelaar draag je op 20 augustus bij aan dit mooie sportevenement. Aanmelden kan op www.heusden.nl/vuelta. Op die webpagina vind je ook de route, informatie over evenementen organiseren en verkeersmaatregelen.

Burgerraad G1000 Vliedberg
Op 14 april en 12 mei waren er bijeenkomsten voor de G1000 Burgertop in de Vliedberg. Deelnemers kwamen bij elkaar om in gesprek te gaan over een duurzame toekomst voor de wijk. Van elk woonadres in de wijk was één persoon ingeloot, die kon zich aanmelden om mee te doen. Bij de bijeenkomsten waren ook lokale professionals, ambtenaren en politici aanwezig. Na de bijeenkomst van 12 mei zijn de deelnemers in groepen gestart met het uitwerken van onderwerpen die belangrijk zijn voor de wijk Vliedberg.

De week zonder afval
In onze gemeente zamelen we veel afval gescheiden in zodat het recyclebaar is. Nog beter is het om de berg met afval te verkleinen! In de week van maandag 30 mei tot en met zondag 5 juni is de Week Zonder Afval! Milieu Centraal geeft je dan allerlei tips om jouw afvalberg kleiner te maken. Koop bijvoorbeeld vaker tweedehands, print slimmer, geef je kleding een tweede leven, kies voor herbruikbare verpakkingen of repareer kapotte spullen. Doe jij ook mee? Kijk eens op
www.weekzonderafval.nl en meld je aan om elke dag een andere tip te ontvangen.

Aangepaste openingstijden
Op dinsdag 24 mei werken we aan de gemeentebalie in Vlijmen van 09:00 – 17:00 uur alleen op afspraak. Van 17:00 – 20:00 uur zijn we open voor zowel afspraken als inloop.
• Op donderdag 26 en vrijdag 27 mei (Hemelvaart) en maandag 6 juni (tweede pinksterdag) zijn de gemeentebalie in Vlijmen en Bijeen in Drunen gesloten. We zijn dan ook gesloten voor aangifte van geboorte en overlijden doen.
• De milieustraat is gesloten op 26 mei (vanwege Hemelvaart).

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 20-2022

Nu & Morgen week-19-2022 Nu & Morgen week 19-2022
Nu & Morgen week-18-2022 Nu & Morgen week 18-2022
Nu & Morgen week-17-2022 Nu & Morgen week 17-2022
Nu & Morgen week-16-2022 Nu & Morgen week 16-2022
Nu & Morgen week-15-2022 Nu & Morgen week 15-2022

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Reacties

Cookieinstellingen