Nu & Morgen week 25 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 25 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 25 aandacht voor criminele bedrijfsruimte gezocht, samen doen samen sterk, voer liever geen brood aan eenden, ruil je oude koelkast of vriezer in, campagne ‘een gelukkig leven’ , Sjors Sportief en uitnodiging.

Criminele bedrijfsruimte gezocht
Ook criminelen hebben ‘bedrijfsruimtes’ nodig. Drugs, wapens, geld en goederen moeten ergens worden opgeslagen of gefabriceerd. En voor prostitutie, gokken of een tijdelijk onderduikadres zijn panden nodig. Medewerkers uit de vastgoedsector, zoals makelaars, notarissen, vastgoedbeheerders of (financiële) adviseurs, kunnen op de hoogte zijn van criminaliteit doordat ze in hun werk afwijkingen signaleren. Lees verder hier

Samen doen, samen sterker
De komende weken stellen de leden van de gemeenteraad en de wethouders zich in de Nu & Morgen voor. Deze week is wethouder Martijn van Esch aan de beurt: “Ik ben getrouwd met Wendy en vader van drie opgroeiende kinderen. Ik woon in Haarsteeg en ben door de jaren heen op verschillende plekken actief geweest als vrijwilliger. Ik weet dat door het samen te doen er veel bereikt kan worden. Dit geldt ook voor de politiek. De afgelopen acht jaar was ik raadslid en fractievoorzitter. Nu start ik als wethouder Financiën, Economie en Sport. Het is voor mij een uitdaging het beste te doen voor de inwoners van Heusden. Hierbij kan ik bouwen op mijn bestuurlijke en financiële achtergrond.”
Binnen het college ben ik verantwoordelijk voor:
• Financiën en belastingen, Subsidie en fondsverwerving, Economie en ondernemerscontacten, Grondbedrijf inclusief kavelruil en pacht, Gemeentelijk vastgoed, Sport, Personeel en organisatie, Inkoopbeleid, Coördinatie toekomstvisie
• Projecten: Steenenburg, De Schroef
• Wijken: Doeveren, Herpt, Nieuwkuijk, Vlijmen-dorp
Hiervoor was ik:
• Eigenaar MvE Interim & Advies
• Bestuurder bij DebitRoom
• Voorzitter bij VV Haarsteeg
• Raadslid en fractievoorzitter DMP Heusden
• Manager Rabobank

Voer liever geen brood aan eenden
Eendjes voeren is een hartstikke leuke bezigheid, maar veel mensen weten niet dat het beter is om eenden geen brood te voeren. Brood voor eenden is hetzelfde als wat junkfood voor ons is: niet voedzaam en ongezond. In brood zitten namelijk geen voedingsstoffen voor eenden/vogels. Brood is te eenzijdig voedsel met veel zout en doordat ze ander voedsel laten staan, missen ze veel voedingsstoffen en dat is slecht voor hun immuunsysteem: ze worden dus eerder ziek. Beschimmeld brood is zelfs giftig voor ze. Het is ook niet nodig; eenden eten vooral gras, waterplanten en kleine waterdiertjes en die kunnen ze prima vinden: dat is veel gezonder!

Ruil je koelkast of vriezer in
Heb jij een oude koelkast of vriezer in huis die niet energiezuinig is? Wanneer je deze nu inlevert en een nieuwe energiezuinige koopt, dan krijg je van de winkel of webshop 35 euro retour! Nieuwe koelkasten en vriezers zijn een stuk zuiniger. Dat is beter voor het klimaat, maar op termijn ook voor je portemonnee. Je oude apparaat kan worden gerecycled. Deze actie loopt t/m 30 juni 2022. Meer lees je op www.koelkastinruilen.nl

Campagne ‘een gelukkig leven’
Afgelopen zondag was de lancering van de campagne ‘Een gelukkig leven’. Met deze campagne vragen we samen met de kunst & cultuur sector op een laagdrempelige manier aandacht om het gesprek aan te gaan over de reis naar een gelukkig leven. Heb jij bijvoorbeeld hetzelfde eindpunt voor ogen als je (toekomstige) partner? In de campagne maken we zichtbaar wat er zich kan afspelen tussen mensen als het niet goed gaat binnen de relatie of met ex-partners en hun kinderen bij een relatiebreuk. In het verlengde daarvan ziet
Bijeen Heusden dat huiselijk geweld en kindermishandeling een pittig en tijdloos probleem is. Herken jij de signalen van huiselijk geweld? Of ondervind je huiselijk geweld maar weet je niet hoe je uit deze situatie moet komen? Kijk dan op www.bijeenheusden.nl/gelukkigleven. Binnenkort lanceren we een indrukwekkende podcast in dit thema!

Sjors Sportief
Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn niet meer weg te denken in de gemeente Heusden. Die twee zijn de boegbeelden van het gelijknamige sport- en cultuurstimuleringsproject dat in 2013 van start ging. Het project maakt het voor kinderen mogelijk om op een laagdrempelige en vaak gratis manier kennis te maken met de sportverenigingen en cultuurinstellingen in Heusden.
Ook dit jaar weer! Heeft jouw vereniging zich al ingeschreven voor het Sjorsboekje? Aan het begin van het schooljaar krijgen basisschoolleerlingen in onze gemeente het boekje weer. Op www.sjorssportief.nl kun jij als aanbieder proeflessen en activiteiten aanbieden.

Uitnodiging
Voormalig wethouders Kees van Bokhoven en Mart van der Poel nemen na tientallen jaren afscheid van het politieke bestuur van Heusden. Beiden waren jaren belangrijk voor Heusden, als raadslid, maar vooral als wethouder trokken ze vele grote en voor Heusden belangrijke projecten. Mart en Kees willen, bescheiden als ze zijn, geen groots afscheid. Maar, wij laten hun vertrek natuurlijk niet onopgemerkt!
Uitzwaaien
Wij nodigen u uit om samen met ons tijdens een informele ontmoeting afscheid te nemen van deze topbestuurders

Wanneer: vrijdag 24 juni 2022, van 16:00 tot 18:30 uur
Locatie: Sporthal Dillenburcht, Tinie de Munnikstraat 5 in Drunen
Parkeren: Rondom de sporthal en bij park ‘De Schroef’ tegenover de sporthal.
Om rijvorming te voorkomen zoeken Kees en Mart de gasten op. U bent van harte welkom!

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 25-2022

Nu & Morgen week-24-2022 Nu & Morgen week 24-2022
Nu & Morgen week-23-2022 Nu & Morgen week 23-2022
Nu & Morgen week 22-2022 Nu & Morgen week 22-2022
Nu & Morgen week 21-2022 Nu & Morgen week 21-2022
Nu & Morgen week 20-2022 Nu & Morgen week 20-2022

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

 

Reacties

Cookieinstellingen