Nu & Morgen week 34 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 34 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 34 aandacht voor de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar, 80 van de Langstraat, La Vuelta, Baanbrekers komt met e-loket voor cliënten, activiteiten Alzheimerdag en hennepkwekerij in Drunen.

De grootste wereldwijde opruimactie van het jaar
Willen jij en je buren, collega’s, vrienden of familie de buurt een stuk schoner maken? Dat is mooi! Hoe meer mensen meedoen en de handen uit de mouwen steken, hoe groter het effect. De benodigde materialen stellen wij natuurlijk gratis ter beschikking.
Enthousiast geworden?
Kom in actie en meld je aan voor de World Clean Up Day op 17 september via [email protected] Je hebt nog voldoende tijd om buren, vrienden, collega’s, leerlingen of familie enthousiast te maken om mee te doen. Geef in de aanmelding aan met hoeveel mensen, verdeeld over volwassenen en kinderen, je mee doet. Graag ook aangeven in welk gebied je zwerfafval wilt gaan opruimen. Heb je geen groep, maar wil je toch graag meedoen? Meld je aan als zelfstandige opruimer. Hopelijk tot ziens op de World Cleanup Day!

80 van de Langstraat
Het startschot van de 80 van de Langstraat klinkt op zaterdag 10 september om 20.00 uur. De gemeente stelt weer alles in het werk om het gezellige feest veilig te laten verlopen.
Wil jij een activiteit organiseren? Je mag activiteiten organiseren op de volgende tijdstippen. De eindtijden zijn gekoppeld aan de tijden dat de laatste wandelaars zijn gepasseerd.
1. Drunen (Eindstraat, Grotestraat, Bosscheweg): 20.00 uur tot 00.00 uur
2. Nieuwkuijk en Vlijmen-Vliedberg: 20.00 uur tot 01.00 uur
3. Vlijmen: 20.00 uur tot 02.00 uur
4. Haarsteeg en Elshout: 20.00 uur tot 03.00 uur
5. Drunen 20.00 uur tot 04.00 uur** (Stationsstraat, Raadhuisplein, Torenstraat, Statenlaan*): * Inclusief De Donge, Het Haringvliet, De Theems, De Neckar, De Tiber, De Garonne, Zambeziplantsoen en de Hudsonring. ** Of tot het moment dat de laatste loper is gepasseerd.
Je kunt geen vergunning meer aanvragen voor een evenement tijdens de 80 van de Langstraat. Heb je vragen? Neem dan contact op met de vergunningverleners evenementen van de gemeente via (073) 513 17 89.

La Vuelta
We kijken terug op een perfect verlopen, mooie en sportieve dag. Veel mensen stonden gezellig langs de route en zagen eerst een kopgroep en daarna het peloton voorbij zoeven. De goed verlopen dag hebben we samen mogelijk gemaakt. Inwoners maakten de route vrij van geparkeerde auto’s en andere obstakels, ondernemers organiseerden leuke activiteiten, tientallen vrijwilligers hielpen als verkeersregelaar. Mensen volgden aanwijzingen van verkeersregelaars, de politie en medewerkers van de gemeente prima op. “Prima verlopen, geen enkele wanklank, alles gebeurde zoals afgesproken”, kon onze burgemeester dan ook tevreden melden in Brabants Dagblad.

Baanbrekers komt moet e-loket voor cliënten
Baanbrekers, de uitvoeringsorganisatie voor sociale zaken en sociale werkgelegenheid van de gemeenten Heusden, Loon op Zand en Waalwijk, komt in september met Mijn Inkomen. Dit is een website voor cliënten van Baanbrekers. Het is voor hen een grote verandering. Vanaf september kunnen zij 24/7 veilig (via DigID) inloggen op ditsysteem.
Digitale toegangspoort
Met hun computer, smartphone of tablet hebben cliënten van Baanbrekers vanaf september toegang tot Mijn Inkomen. Deze speciale website wordt ook wel een e-loket genoemd. Mijn Inkomen biedt toegang tot veel gegevens. De gebruikers van het e-loket kunnen bijvoorbeeld hun eigen gegevens inzien, hun jaaropgaven en uitkeringsspecificaties bekijken, hun inkomen aan Baanbrekers doorgeven en veel meer. Inloggen kan vanaf september via www.baanbrekers.org of mijninkomen.baanbrekers.org. Baanbrekers verspreidt een handleiding onder gebruikers van dit portaal

Alzheimerdag
Op woensdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Op deze dag wordt landelijk aandacht gevraagd voor dementie. Ook in Heusden. Het duurt nog even voor het zover is, maar we delen graag de activiteiten van Dementievriendelijk Heusden die er in aanloop naar deze bijzondere dag te doen zijn. Deelname aan de activiteiten is gratis.

Hennepkwekerij in Drunen
Op vrijdag 12 augustus heeft de politie aan de Wilgenstraat in Drunen een hennepkwekerij aangetroffen. De politie reageerde op een melding via Meld Misdaad Anoniem. Het ging om een kwekerij met bijna 100 hennepplanten. Alle strafbare goederen zijn afgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf. Het is niet bekend of er aanhoudingen zijn verricht. De burgemeester wil de woning sluiten op basis van artikel 13b van de Opiumwet. De hennepkwekerij vormde namelijk een gevaar voor de openbare orde en veiligheid. Lees hier verder

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 34-2022

Nu & Morgen week-33-2022 Nu & Morgen week 33-2022
Nu & Morgen week-32-2022 Nu & Morgen week 32-2022
Nu & Morgen week-31-2022 Nu & Morgen week 31-2022
Nu & Morgen week-30-2022 Nu & Morgen week 30-2022
Nu & Morgen week-29-2022 Nu & Morgen week 29-2022

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Reacties

Cookieinstellingen