Nu & Morgen week 37 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 37 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 37 aandacht voor de volgende onderwerpen Laat jouw stem horen, criminele bedrijfsruimte gezocht, korting met HeusdenPas/Kindpas, van bestemmingsplannen naar omgevingsplan, heb jij een goed idee voor jouw buurt, feestmiddag Vliedberg, bezoek aan milieustraat, kapotte elektrische apparaten? niet bij het restafval, drinkpakken horen niet bij het oud papier

Laat jouw stem horen
De gemeente Heusden wil een nog beter beeld krijgen van wat er leeft in de Heusdense samenleving. Daarom hebben we het inwonerspanel. Een aantal keer per jaar leggen we de panelleden een aantal vragen voor over actuele onderwerpen. Doe jij ook mee?
Woon je in de gemeente Heusden, ben je 16 jaar of ouder en wil je jouw stem laten horen? Meld je dan nu aan bij het Inwonerspanel Heusden. Ga naar www.panelinwoners.nl/heusden en vul je gegevens in. Alle onderzoeken worden geheel anoniem verwerkt en na afloop ontvang je telkens een rapportage met de resultaten van het onderzoek.

Criminele bedrijfsruimte gezocht
Ook criminelen hebben ‘bedrijfsruimtes’ nodig. Drugs, wapens, geld en goederen moeten ergens worden opgeslagen of gefabriceerd. En voor prostitutie, gokken of een tijdelijk onderduikadres zijn panden nodig. Medewerkers uit de vastgoedsector, zoals makelaars, notarissen, vastgoedbeheerders of (financiële) adviseurs, kunnen op de hoogte zijn van criminaliteit doordat ze in hun werk afwijkingen signaleren.
Signalen van crimineel misbruik Meld wat onlogisch is en afwijkt van normaal, zoals:
• contante / ongebruikelijke betalingen;
• verrekenen van leningen;
• scheve prijsverhoudingen (koop en huur);
• onbekende (buitenlandse) tussenpersonen en bureaus;
• inconsistentie in dossierstukken;
• de gebruiker is anders dan de contractpartij (schijnconstructies);
• fraude, vervalsing en oplichting;
• dienstverleners die procedures niet naleven;
• snelgroeiende portefeuilles of vermogen.
Herken jij criminele activiteiten? Meld dit anoniem via 0800-7000 of op www.meldmisdaadanoniem.nl

Korting met HeusdenPas/Kindpas
De gratis HeusdenPas is voor inwoners die het niet zo breed hebben. Ook als je werkt en niet zoveel verdient kun je een HeusdenPas aanvragen. Met deze pas ontvang je verschillende kortingen en voordelen. Met een HeusdenPas heb je per kalenderjaar een budget van € 150 beschikbaar. Dit budget kun je bijvoorbeeld gebruiken voor: een internetabonnement, contributie voor een sportvereniging of een museumjaarkaart. Voor kinderen van HeusdenPas-houders,
van 4 tot en met 17 jaar, is een KindPakket beschikbaar Hiermee kunnen kinderen onder andere sporten, zwemles krijgen of een muziekinstrument leren bespelen. Heb je nog geen HeusdenPas of KindPakket, maar heb je in deze lastige tijd minder werk of een laag inkomen? Kijk dan op www.heusden.nl wat er voor jou mogelijk is! Daarnaast krijg je direct 50% korting op eenmalige activiteiten bij verschillende organisaties. Zo kunnen HeusdenPas houders komen weekend met korting naar Kafje4Kids in de Voorste Venne.

Van bestemmingsplannen naar omgevingsplan
Naar verwachting treedt op 1 januari 2023 de nieuwe Omgevingswet in werking. Vanaf dan zijn er geen bestemmingsplannen meer maar komt er één Omgevingsplan. Dit heeft consequenties voor bouwplannen waar een aanpassing van het bestemmingsplan voor nodig is. Het kost namelijk veel tijd om een bestemmingsplan voor 1 januari 2023 als ontwerp ter inzage te leggen. Er is een alternatief om uw bouwplan te realiseren. Lees hier verder.

Heb jij een goed idee voor jouw buurt?
Van beweegroute en buurtmoestuin, tot repaircafé en speeltuin; al 45 jaar ondersteunt Kern met Pit mensen met dromen voor hun buurt met gratis kennis, advies en een groot netwerk. Is het idee binnen een jaar uitgevoerd? Dan krijgen de buurtbewoners 1000 euro voor hun initiatief én maken ze kans op de Gouden Pit ter waarde van 3000 euro. De inschrijving voor Kern met Pit 2023 is nu geopend!
Meedoen?
Heb jij ook een goed idee? Kan jouw buurt wel wat pit gebruiken? Dan is het tijd voor actie! Schrijf je in voor Kern met Pit 2023. Het aanmelden van projecten kan tot en met 31 oktober via www.kernmetpit.nl. De verwachting is dat meer dan 200 initiatieven zich gaan inschrijven. De deelnemers zijn verspreid over heel Nederland. Van dorp tot stad, van krimpgemeente tot de Randstad: Kern met Pit is er voor iedereen met een goed idee voor zijn buurt. Schrijf je nu in voor Kern met Pit 2023.

Feestmiddag Vliedberg
Winkelcentrum Vliedberg bestaat 60 jaar en dat vindt Winkeliersvereniging de Vliedberg reden voor een feestje! Op zondag 18 september van 11:00 – 19:00 uur is het Burgemeester van Houtplein in Vlijmen dé plek voor een en al gezelligheid. Er is dan een grote braderie en er zijn optreden van smartlappen koren en diversie artiesten. Iedereen is welkom en de entree is gratis. Meer info hier 

Bezoek aan Milieustraat
Let op! Vanaf 1 oktober kun je alleen nog met PIN betalen bij de milieustraat. Voor het inleveren van grofvuil kun je als inwoner van de gemeente Heusden (uitsluitend particulieren) bij de milieustraat aan de Duinweg in Drunen terecht.
Openingstijden milieustraat. Zondag en maandag gesloten. Dinsdag t/m vrijdag van 13.00 – 16.00 uur Zaterdag van 09.00 – 15.00 uur

Kapotte elektrische apparaten? niet bij het restafval
Onlangs hebben we laten analyseren wat er zoal in het huishoudelijk restafval zit. We zien dat er nog best veel kleine elektrische apparaten bij het restafval belanden. Elektrische apparaten horen echter niet bij het restafval, ook niet als ze klein zijn.
Apart inleveren
Je kunt afgedankte elektrische apparaten, zowel groot als klein, gratis inleveren op de milieustraat. Als je een nieuw, vergelijkbaar apparaat koopt kun je het oude apparaat gratis inleveren bij de leverancier. Dit geldt ook voor webaankopen. En kleine elektrische apparaten kun je ook inleveren in inzamelbakken bij diverse bouwmarkten, elektronicawinkels en supermarkten.

Drinkpakken koren niet bij oud papier
De vrijwilligers die het oud papier ophalen geven aan dat zij nog vaak lege drinkpakken bij het oud papier aantreffen. Het is begrijpelijk dat gedacht wordt dat drinkpakken bij het oud papier horen maar door het geplastificeerde laagje aan de binnenzijde hoort een drinkpak bij het PMD-afval. Hierdoor mag het niet bij het papier worden aangeleverd. De D van PMD staat dan ook voor drankenkartons

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 37-2022

Nu & Morgen week-36-2022 Nu & Morgen week 36-2022
Nu & Morgen week-35-2022 Nu & Morgen week 35-2022
Nu & Morgen week-34-2022 Nu & Morgen week 34-2022
Nu & Morgen week-33-2022 Nu & Morgen week 33-2022
Nu & Morgen week-32-2022 Nu & Morgen week 32-2022

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Reacties

Cookieinstellingen