Nu & Morgen week 13 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 13 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 13 aandacht voor opvangen van Oekraïense vluchtelingen, voorkom koolmonoxide vergiftingen, werken bij de gemeente Heusden, alleen lege verpakkingen bij PMD afval en rontonde Abt van Engelenlaan

Opvangen van Oekraïense vluchtelingen
De druk om meer vluchtelingen op te vangen, in Nederland en dus in alle gemeenten, blijft daarom ontzettend hoog. De gemeenteraad heeft besloten om het pand en de daarbij aangeboden gronden aan de Voorste Zeedijk 10 in Vlijmen aan te kopen. Op deze locatie biedt de gemeente Heusden vanaf 1 juli 2023 tijdelijk aan maximaal 115 Oekraïense vluchtelingen onderdak.

Voorkom koolmonoxide vergiftingen
Koolmonoxide (CO) is een levensgevaarlijk gas. Je ruikt, proeft en ziet het niet, maar mensen die het inademen, kunnen ernstige gezondheidsklachten krijgen en zelfs overlijden. De symptomen van een CO-vergiftiging lijken erg op die van andere aandoeningen zoals griep. Daardoor wordt een CO-vergiftiging,
ook door hulpverleners, vaak te laat gezien. Een paar simpele vragen kunnen helpen: worden de klachten minder als ik buiten ben? Waar zijn de klachten begonnen? Jaarlijks zorgt koolmonoxidevergiftiging voor tien tot twintig doden en ten minste tweehonderd ziekenhuisopnames. Koolmonoxide ontstaat vooral door een niet goed geïnstalleerde of onderhouden cv-ketel, geiser, gaskachel, gashaard of rookgasafvoer (gasverbrandingsinstallaties).
Jaarlijks onderhoud
Het is belangrijk dat je elk jaar je cv-ketel, geiser, gaskachel, gashaard of rookgasafvoer laat onderhouden. Stook je een kachel op gas? Laat dan elke twee jaar je schoorsteen controleren en vegen als dat nodig is. Vanaf 1 april mogen alleen CO-vrij-gecertificeerde bedrijven werkzaamheden uitvoeren aan een gasverbrandingsinstallatie. Deze bedrijven herken je aan het CO-vrij-logo en zijn te vinden op de website www.co-vrijregister.nl. Een installateur draagt
ook (digitale) legitimatie bij zich waarmee hij of zij kan aantonen voor een gecertifieerd bedrijf te werken. Bedrijven die na 1 april 2023 niet in het register staan, mogen geen werkzaamheden meer uitvoeren aan gasverbrandingsinstallaties. Dit betekent dat je ook niet meer zelf mag klussen aan installaties.
Meer tips om koolmonoxidevergiftiging te voorkomen
Koolmonoxidevergiftiging voorkom je door te ventileren, te controleren en te alarmeren. Dus laat in huis altijd een rooster open staan, of een raam op een kier staan. Doe dat 24 uur per dag! Koop daarnaast goede CO-melders en hang ze op de juiste plek! Meer informatie en tips lees je op www.co-wijzer.nl

Werken bij de gemeente Heusden
Op dit moment staan er veel interessante en uitdagende functies online:
> Beleidsadviseur milieu / MogelijkMaker
> Senior adviseur bedrijfsvoering / MogelijkMaker
> Buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) / MogelijkMaker
> Beleidsadviseur economie / MogelijkMaker
> Beleidsmedewerker/coordinator informatiebeheer / MogelijkMaker
> Buitengewoon opsporingsambtenaar jeugd (JeugdBOA) / MogelijkMaker
> Financieel beleidsadviseur / MogelijkMaker
Bij de gemeente noemen onszelf MogelijkMakers, die HeuseService leveren. In onze organisatie zien we geen drempels, maar kijken we altijd naar wat wél kan. Dromen. Doen. Heusden. Kun jij je hierin vinden? Reageer dan op een van de bovenstaande vacatures via onderstaande link.
De volledige omschrijving van elke vacature lees je op www.werkenbijheusden.nl > ‘Vacatures

Alleen lege verpakkingen bij PMD afval
Al langere tijd zien we dat veel ingezameld PMD-afval wordt afgekeurd. Dat komt onder andere doordat er teveel etensresten in het PMD-afval zitten. Een hele vuilniswagen vol ingezameld PMD-afval wordt dan als restafval afgevoerd, mét al het PMD-afval dat er ook in zit.

Rotonde ABT van Engelenlaan
Op de kruising van de doorgaande weg Abt van Engelenlaan, Hoogpoort en de Mortelweg komt een rotonde. Deze rotonde zorgt voor een betere doorstroming van het verkeer op de aansluitende wegen en een grotere verkeersveiligheid. De voorbereidingen zijn in volle gang. Het ontwerp is klaar. Voordat de rotonde er kan komen, worden in april eerst kabels en leidingen verlegd.
Het verleggen van kabels en leidingen vindt plaats in de periode van april tot eind juli. Als eerste gaan de nutsbedrijven (Enexis en Brabantwater) hun kabels en leidingen verleggen in de periode van april tot begin juli. De databedrijven gaan in de maand juli hun kabels en leidingen verleggen. Lees op de website meer over de geplande werkzaamheden die door de nutsbedrijven in 6 fasen worden uitgevoerd

Gemeentehuis gesloten op maandag 10 apri

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 13-2023

Nu & Morgen week-12-2023 Nu & Morgen week 12-2023
Nu & Morgen week-11-2023 Nu & Morgen week 11-2023
Nu & Morgen week-10-2023 Nu & Morgen week 10-2023
Nu & Morgen week-09-2023 Nu & Morgen week 09-2023
Nu & Morgen week-08-2023 Nu & Morgen week 08-2023

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen