Nu & Morgen week 14 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 14 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 14 aandacht voor jaarthema 2023, raadsvergadering 28 maart, uitlevering van nestkasten, brood over van de Paasbrunch, aangepaste openingsgtijden, omgevingsvisie en commissie bezwaarschriften.

Jaarthema 2023
Sinds 2022 werken we met een jaarthema voor eenmalige subsidies voor activiteiten en evenementen. Door te werken met een jaarthema is er meer verbinding tussen activiteiten en evenementen. We stimuleren hiermee ook samenwerking tussen verenigingen en organisaties. Deze werkwijze geeft verenigingen en organisaties, die een activiteit willen organiseren, ook meer zeggenschap.

Raadsvergadering 28 maart
Dinsdagavond 28 maart was de raadsvergadering. Je kunt die terugkijken via heusden.bestuurlijkeinformatie.nl. Per agendapunt vind je daar ook hoe er gestemd is. Welke besluiten nam onze gemeenteraad?
De raad gaf unaniem voorbereidingskredieten voor de verduurzaming van De Kubus en voor Basispark De Schroef. Alle raadsleden waren het ook eens met het voorstel voor opwaarde-ring van het oostelijk deel van de Tuinbouwweg. Ook voor de Omgevingsvisie was er brede steun met 28 stemmen vóór. Er was unaniem steun voor een amendement bij de Financiële Verordening. Diezelfde eensgezindheid was er ook voor het Cultuurbeleid 2023-2027.
Volgende vergaderingen
• 8 april informatievergadering Bestuur
• 9 april informatievergadering Ruimte & Duurzaamheid
• 10 april informatievergadering Samenleving
• 9 mei raadsvergadering

Uitlevering van nestkasten
Op vrijdag 31 maart werden er in Heusden bij 10 woningen buiten de bebouwde kom neskasten en muizenruiters bezorgd; dit met het doel om de biodiversiteit op erven van woningen in het buitengebied te vergroten.

Brood over van de Paasbrunch
Wij Nederlanders zijn echte broodeters. Wist jij dat we per persoon zo’n 4 boterhammen per week uit de afvalbalbak kunnen redden. Dat zijn ruim 60 miljoen boterhammen per week. Bakken, verpakken, vervoeren; we stoppen enorm veel energie in ons brood. Energie waardoor onze aarde opwarmt. Dus super belangrijk dat zo min mogelijk brood terecht komt waar niemand wil dat het komt. In de afvalbak. Dus vries je brood in en maak van het oude brood wat lekkers. Want als je elke boterham eet, ben je lekker bezig voor de planeet!
Tips om minder brood te verspillen:
Brood droogt snel uit. Koop daarom niet meer brood dan je nodig hebt. Vries het zo nodig in porties in. Oud brood kun je roosteren. Vers brood is altijd lekker! Wist je dat brood 2 tot 4 dagen goed blijft in een afgesloten broodzak in een keukenkast, voorraadkast of broodtrommel. In de koelkast wordt brood sneller oud. Kijk op de website www.samentegenvoedselverspilling.nl voor leuke tips en recepten.

Aangepaste openingstijden
Op maandag 10 april is het gemeentehuis gesloten i.v.m. Pasen.
Aangepaste openingstijden gemeentehuis maandag 17 april. Vanwege een bijeenkomst is het gemeentehuis op maandag 17 april vanaf 12.00 uur gesloten.
Ook telefonisch zijn wij dan niet meer bereikbaar.

Omgevingsvisie
Wie wil er nou niet prettig wonen, leven, werken en recreëren in een gemeente die met je meedenkt? In Heusden kan dat. Samen maken we afspraken over wat op welke plaats moge-lijk is. De Omgevingsvisie regelt dit. Deze visie laat zien waar we in Heusden heen willen met onze fysieke leefomgeving. Heusdenaren
dachten hierover mee. De gemeenteraad stel-de op 28 maart 2023 de Omgevingsvisie Heusden vast.

Commissie Bezwaarschriften
De onafhankelijke Commissie bezwaarschriften houdt op dinsdag 11 april 2023 een hoorzitting. Tijdens deze hoorzitting worden vier bezwaarschriften behandeld, die zijn gericht tegen:
14:00 uur: Bouwen bijgebouw en plaatsen erfafscheiding Leliestraat Drunen. 14:30 uur: Vervangen kozijnen woning Htg. J.v. Brabantstraat Heusden.
15:00 uur: Last onder dwangsom verwijderen containers Haarsteegsestraat Haarsteeg.
15:00 uur: Aanleggen gehandicaptenparkeerplaats Stationsstraat Drunen.
Voor nadere informatie en het bijwonen van de hoorzitting kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Commissie bezwaarschriften via telefoonnummer (073) 51 31 789. Het is mogelijk dat de agenda later wijzigt en dat publicatie van die aanpassing niet meer mogelijk is

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 14-2023

Nu & Morgen week-13-2023 Nu & Morgen week 13-2023
Nu & Morgen week-12-2023 Nu & Morgen week 12-2023
Nu & Morgen week-11-2023 Nu & Morgen week 11-2023
Nu & Morgen week-10-2023 Nu & Morgen week 10-2023
Nu & Morgen week-09-2023 Nu & Morgen week 09-2023

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen