Nu & Morgen week 37 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 37 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 37 aandacht voor zonovergoten wijkbezoek, nieuwe gebruikers ‘Vliedbergs Huske’, dumping tuinafval, energiecoaches geven gratis informatie, gem 8.5 voor het eerste contact met Bijeen Heusden, Sjors is er weer en verduurzaming van sporthal De Vennen.

Zonovergoten wijkbezoek
Voorzitter Patricia Couwenberg van Buurt Bestuurt Oudheusden en wijkwethouder Peter van Steen verwelkomden vrijdagmiddag 8 september de gemeenteraad bij De Kubus. Tijdens een wandeling door de wijk werd er stilgestaan bij wat er al is gebeurd, wat er voor mooie dingen nu gebeuren en wat er nog gaat gebeuren.

Nieuwe gebruikers ‘Vliedbergs Hukske’
Binnenkort opent ‘Vliedbergs Hûkske’ zijn deuren. Lees hier verder

Dumping afval
De boa’s en medewerkers van de Buitendienst zien de laatste tijd opvallend veel gedumpt tuinafval of zand in de openbare ruimte. Het gaat dan vooral om onkruid, afgeknipte takken, dode planten of tuingrond dat in het openbaar plantsoen wordt gedumpt.

Energiecoaches geven gratis informatie
Alle Heusdenaren kunnen gratis informatie op maat krijgen van een energiecoach over het besparen van energie in huis. De energiecoach is een getrainde vrijwilliger uit onze gemeente. Huurders en huiseigenaren in onze gemeente kunnen om een energiecoach vragen. Een gratis gesprek met een energiecoach aanvragen kan via: www.heelheusdenduurzaam.nl/energiecoach. Hier vind je ook meer informatie. Vragen? Bel met het aanmeldpunt van Bijeen via (073) 7820178.

Gem 8.5 voor het eerste contact met Bijeen Heusden
Ieder jaar wordt onderzocht hoe tevreden cliënten van Bijeen Heusden zijn over de dienstverlening. Ook nu blijkt weer dat inwoners, die zorg of ondersteuning nodig hebben van Bijeen Heusden, erg tevreden zijn over de dienstverlening en de kwaliteit van de ondersteuning. Lees hier verder

Sjors is er weer
De nieuwe Sjors Sportief en Sjors Creatief boekjes zijn er weer! Met Sjors Sportief en Sjors Creatief kunnen basisschoolkinderen kennismaken met sport en cultuur in onze gemeente. Er doen veel creatieve en sportieve verenigingen, clubs en organisaties mee, dus keus genoeg!
Wethouder Peter van de Steen deelt de eerste boekjes op
20 september uit op basisschool de Bussel in Vlijmen. Vanaf 22 september kunnen de kinderen zich voor alle activiteiten inschrijven! Door mee te doen aan de activiteiten van Sjors Sportief en Sjors Creatief leer je op een makkelijke manier een nieuwe sport maar ook wellicht nieuwe vriendjes en vriendinnetjes kennen. Veel activiteiten zijn gratis, soms wordt er een kleine bijdrage gevraagd.
Inschrijven is verplicht. Dit kan via de Sjors Sportief App of op www.sjorssportief.nl. Je mag je het hele schooljaar inschrijven, maar let op want vol is vol. Jij doet toch ook mee.

Verduurzaming sporthal De Vennen
In Heusden werken we samen met verschillende partijen hard aan duurzaamheid. De gemeente heeft de ambitie om 11 gebouwen in 2030 te verduurzamen. De verduurzaming van sportzaal De Vennen is in volle gang. Zo wordt de gevel van het gebouw volledig ingepakt met isolatiemateriaal, soms wel tot 23 centimeter dik. Ook de dakconstructie is aangepast, bovenop het bestaande ‘getande’ dak is een nieuw (plat) dak aangebracht met nieuwe isolatielaag. Daardoor kunnen
er 136 zonnepanelen op het dak geïnstalleerd worden. Er zijn stralingspanelen en een warmtepomp geïnstalleerd, deze regelen de temperatuur in de sportzaal. In de panelen is ook de ledverlichting geïntegreerd. Door de verduurzaming (en het reguliere onderhoud) hebben hebben we straks een compleet gasloze sportzaal die weer jaren mee kan. Het gebouw wordt begin november opgeleverd

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 37-2023

Nu & Morgen week-36-2023 Nu & Morgen week 36-2023
Nu & Morgen week 35-2023 Nu & Morgen week 35-2023
Nu & Morgen week 34-2023 Nu & morgen week 34-2023
Nu & Morgen week 33-2023 Nu & Morgen week 33-2023
Nu & Morgen week 32-2023 Nu & Morgen week 32-2023

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen