Nu & Morgen week 40 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 40 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 40 aandacht voor veiligheidsmarkt, Blog wethouder Martijn van Esch, omgevingswet, het reisloket voor informatie, advies en gratis OV-chipkaart en kinderen in de politiek.

Veiligheidsmarkt
Volgende week is de ‘Week van de Veiligheid’. Op zondag 15 oktober is de afsluiting van deze week met een gezellige en leerzame veiligheidsmarkt op het Raadhuisplein in Drunen. Van 11.00 – 16.00 uur is iedereen van harte welkom. Kom een brandje blussen bij de brandweer of leer een verbandje leggen bij de EHBO. Voor de kinderen is er een springkussen en stempelkaart waarmee ze een leuke attentie kunnen verdienen.

Blog wethouder Martijn van Esch
De collegeleden schrijven iedere twee weken een blog om je te vertellen over hun werk. Deze week wethouder Martijn van Esch. Hij schrijft over de gemeentelijke portemonnee. Lees hier zijn blog.

Omgevingswet
Vanaf 1 januari 2024 is er één wet die alles regelt voor de ruimte waarin we wonen en werken: de Omgevingswet. Ze maakt de regels makkelijker voor alles wat je buiten ziet, hoort en ruikt. Zoals voor wonen, wegen, milieu, bodem, water, monumenten, natuur en geluid.

Het reisloket voor informatie, advies en gratis OV-chipkaart
Met welke bus kan ik naar mijn familie? En hoe zit dat nou met de OV-chipkaart? Bij het Reisloket kun je terecht met al jouw vragen over het openbaar vervoer.
Lees hier verder

Kinder in de politiek
Vorige week mocht Basisschool Het Kompas uit Nieuwkuijk de aftrap doen voor het educatieve doe-programma Democracity. Tijdens dit programma bouwen leerlingen samen aan hun eigen stad. Het wordt gespeeld in onze eigen raadzaal met behulp van een speelkleed en blokken met voorzieningen. Leerlingen mogen plaatsnemen op de raadzetels achter de microfoons. In twee uur tijd ervaren de leerlingen dat overleg, argumentatie, meerderheid en consensus nodig zijn in een democratische samenleving.
Zo maken zij op een laagdrempelige en speelse manier kennis met de gemeentepolitiek en democratische besluitvorming. De komende weken volgen er nog meer basisscholen.

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 40-2023

Nu & Morgen week 39-2023 Nu & Morgen week 39-2023
Nu & Morgen week 38-2023 Nu & Morgen week 38-2023
Nu & Morgen week 37-2023 Nu & Morgen week 37-2023
Nu & Morgen week 36-2023 Nu & Morgen week 36-2023
Nu & Morgen week 35-2023 Nu & Morgen week 35-2023

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen