Nu & Morgen week 42 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 42 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 42 aandacht voor bladkorven, blog wethouder Thom Blankers, tweede kamerverkiezingen, hulp nodig in stemlokaal, Out of your mind, aankondiging openbare informatievergadering, sloopmelding en asbestinventarisatie, zien we jou in ’t sportcafe, reinigen kolken, herfstvakantie en milieustraat.

Bladkorven
Net zoals voorgaande jaren plaatsen we op meerdere plaatsen, binnen de bebouwde kom, bladkorven om blad te verzamelen. Vanwege de hoeveelheid bladkorven zijn we hier enige tijd mee bezig. Lees hier verder

Blog wethouder Thom Blankers
De collegeleden schrijven iedere twee weken een blog om je te vertellen over hun werk. Deze week wethouder Thom Blankers. Lees hier verder

Tweede kamerverkiezingen
Op woensdag 22 november zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Stem ook! Wil je stemmen in een andere gemeente dan waar je woont? Bijvoorbeeld je woont in Drunen en je wilt stemmen in Den Bosch? Dat kan, maar dan heb je een kiezerspas nodig. Hiermee kun je in heel Nederland stemmen.

Hulp nodig in stemhokje
Heb je een lichamelijke beperking waardoor je het stipje niet zelf rood kunt maken? Bijvoorbeeld omdat je slechtziend bent of het potlood niet vast kunt houden, dan mag één van de stembureauleden je helpen bij het uitbrengen van je stem. Onze stembureauleden mogen mensen met een verstandelijke beperking of dementie, niet helpen in het stemhokje. Hij of zij zal dus zelf, zonder hulp, moeten stemmen.
Het is ook mogelijk om een volmacht te verlenen aan een andere kiezer. De gemachtigde stemt dan namens hem/haar en de persoon hoeft zelf niet naar het stembureau.

Out of your mind
In de campagne ‘Kom Erbij Heusden’ staan verschillende Heusdense initiatieven centraal. Allemaal met de overeenkomst dat een klein gebaar van de een, een groot verschil voor de ander kan maken.

Aankondiging openbare vergadering
Op dinsdag 24 en woensdag 25 oktober 2023 vergaderen de raadsleden van onze gemeente. De vergaderingen starten om 19.30 uur en je kunt ze volgen via de livestream op www.heusden.nl. De vergadering op 26 oktober 2023 (Samenleving) is vervallen.

Sloopmelding en asbestinventarisatie
Tot 1994 werd in veel panden asbest verwerkt. Asbest is een schadelijk materiaal. Als het breekt of afbrokkelt, komen kankerverwekkende stoffen vrij. Bij bouw, sloop- en/of renovatiewerkzaamheden van panden gebouwd vóór 1994, is het verplicht om een sloopmelding en een asbestinventarisatierapport in te dienen.
Pas nadat een sloopmelding is geaccepteerd en je hiervan een bevestiging hebt ontvangen, kan gestart worden met de -geplandewerkzaamheden.

Op stap met openbaar vervoer
Wil je met de bus of trein ergens naartoe, maar vind je dat lastig en weet je niet zo goed hoe het werkt? Dan helpen we je graag tijdens de OV OpStapdag en de OV Praktijkdag. Op deze dag, speciaal voor senioren, kun je op een ontspannen manier gratis (opnieuw) kennismaken met het openbaar vervoer.
OV OpStapDag
Op de OV OpStapDag op dinsdag 7 november krijg je meer informatie over reizen met de bus en de trein. We leggen uit hoe de OV-chipkaart en inchecken met de bankpas werkt. Ook kun je gratis een persoonlijke OV-chipkaart aanvragen. De OpStapDag is in buurthuis ‘De Mand’ (Jan Steenstraat 2 in Vlijmen). Het programma duurt van 9.00 tot ongeveer 12.30 uur.
OV Praktijkdag
Op dinsdag 21 november, van 10.00 tot 13.00 uur kun je de opgedane kennis in de praktijk brengen tijdens de OV Praktijkdag. In een kleine groep (maximaal 8 personen) ga je een ochtend reizen met het OV. Een OV-gids begeleidt jullie. Deelname is gratis! Bel naar (076) 513 66 77 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 uur en 17:00 uur) om je aan te melden.

Zien we jou in ’t Sportcafe
Op donderdag 26 oktober van 19.00 – 22.00 uur (inloop 18.30 uur) vindt het Sportcafé plaats in De Voorste Venne. Lees hier verder

Reinigen kolken
Om verstoppingen te voorkomen, is het belangrijk om kolken en putten regelmatig schoon te maken. Daarom is de firma Adriaanse deze week gestart met het reinigen van alle kolken in onze gemeente. We vragen je dan ook vriendelijk om je voertuig zoveel mogelijk niet óp of langs kolken te parkeren zodat ze goed te bereiken zijn.

Herfstvakantie en Milieustraat
Wij werken deze week, tijdens de herfstvakantie, alléén op afspraak aan de gemeentebalie. Voor het ophalen van al aangevraagde documenten hoef je geen afspraak te maken. Je kunt een afspraak maken via www.heusden.nl of via (073) 513 17 89

In verband met werkzaamheden van Enexis in de kern Drunen is de milieustraat op woensdag 25 oktober gesloten. Het kan dan zijn dat door stroomonderbrekingen de toegang, weegbruggen en de perscontainers niet werken. Omdat Enexis niet kan aangeven wanneer en hoe lang er die dag stroomonderbrekingen zijn, hebben we besloten om de milieustraat uit voorzorg te sluiten

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 42-2023

Nu & Morgen week 41-2023 Nu & Morgen week 41-2023
Nu & Morgen week 40-2023 Nu & Morgen week 40-2023
Nu & Morgen week 39-2023 Nu & Morgen week 39-2023
Nu & Morgen week 38-2023 Nu & Morgen week 38-2023
Nu & Morgen week 37-2023 Nu & Morgen week 37-2023

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen