Nu & Morgen week 43 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 43 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 43 aandacht voor informatiebijeenkomst verduurzamen, inloopspreekuur Pensioen3Daagse, zoekt de adviesraad Sociaal Domein Heusden jou, wist je dat.. piepschuim niet bij het PMD hoort, Doener van de maand, plan je coronaprik, als zelf reizen even niet mogelijk is, lokale veteranendag en hulp bij reizen openbaarvervoer.

Informatiebijeenkomst verduurzamen
Jouw historische pand of monument verduurzamen? Misschien een grote uitdaging, maar het is wél mogelijk. Vaak kan en mag er meer dan vooraf wordt gedacht. Groene Grachten uit Amsterdam heeft veel ervaring opgedaan met het verduurzamen van monumenten en historische panden. Samen met hen helpen we je (graag) verder op weg. 7 november 2023 Tijdstip: 19.30 uur Locatie: Wijnand van Delft, Anton Pieckplein 73, Drunen.

Inloopspreekuur Pensioen3Daagse
Aan de slag met je pensioen maar weet je niet waar te beginnen? Heusden doet mee aan de Pensioen3daagse! Op 8 en 9 november organiseren wij een inloopspreekuur speciaal voor iedereen die meer inzicht wil in zijn pensioen. We doen dit samen met Wijzer in Geldzaken van het ministerie van Financiën en het Nibud. Lees hier verder

Wist je dat…piepschuim niet bij het PMD hoort
Regelmatig zien we piepschuim tussen het PMD-afval zitten. Piepschuim hoort echter niet bij het PMD-afval! Wist je dat van het afval van piepschuim weer nieuw piepschuim kan worden gemaakt? Lever daarom grote stukken verpakkingspiepschuim in op de milieustraat. Dit is gratis.
Kleine stukjes piepschuim mogen bij het restafval. Maar als je deze ook naar de milieustraat brengt, kan het gerecycled worden. Bovendien is dit goedkoper dan het als restafval aan te bieden. Piepschuim moet bij het inleveren wel schoon en droog zijn, dus niet vermengd of verlijmd met ander materiaal zoals plastic of papier. Verpakkingsschaaltjes van bijvoorbeeld vlees of vis zijn geen piepschuim. Deze horen bij het restafval

Zoekt de adviesraad Sociaal Domein Heusden jou?
Interesse? Kijk dan eens op de website www.adviesraadsociaaldomeinheusden.nl of neem contact op met de leden van de Adviesraad Sociaal Domein Heusden: • Gabry Boelens via [email protected]  • Jo van Oosterhout via [email protected]

Doener van de Maand
De Doener van de Maand augustus is gehuldigd! Op woensdag 11 oktober zette burgemeester Willemijn van Hees meneer Frans in het zonnetje. Lees hier verder.

Plan je coronaprik
Dit najaar kan iedereen met een kwetsbare gezondheid een coronaprik halen. De coronaprik is alleen nodig voor mensen die ernstig ziek kunnen worden van het coronavirus of voor mensen die kwetsbaren verzorgen. De GGD biedt de prikken tegen corona van oktober tot eind december. Je mag altijd zelf bepalen of je de prik wilt halen of niet. De prik is gratis en je krijgt de prik in je bovenarm.
Je kunt zelf een afspraak maken via www.planjeprik.nl. Heb je geen DigiD of bel je liever? Bel dan naar 0800 70 70. Meer informatie lees je op www.mijnvraagovercorona.nl

Als zelf reizen even niet mogelijk is
Een etentje bij vrienden, de diploma-uitreiking van je kleinkind, maar ook een onderzoek in het ziekenhuis. Je wilt of moet hier naartoe. Dat gaat vaak prima met je eigen auto, fiets of met de bus. Met slechter weer en in het donker is dat soms minder prettig. Weet dat je altijd gebruik kunt maken van de Regiotaxi, ook als je geen Regiotaxi-pashouder bent. Of plan een rit met de vervoersvrijwilligers van ZorgSaam.
Meer informatie? Neem contact op met Bijeen via telefoonnummer (073) 78 201 78

Lokale veteranendag
In onze gemeente wonen circa 280 veteranen. Mannen en vrouwen, jong en oud, die in opdracht van de Nederlandse regering op een missie in het buitenland zijn geweest. Als blijk van waardering en respect organiseren wij jaarlijks een lokale Veteranendag voor deze groep. Op vrijdag 27 oktober om 14:30 uur, is er een openbare herdenkingsceremonie bij het monument op het Zuiderbolwerk in de vesting Heusden. Je bent van harte uitgenodigd om hier bij te zijn.

Hulp bij reizen met openbaar vervoer
Senioren die met de trein of bus op reis willen maar niet goed weten hoe het werkt krijgen (gratis) hulp.
OpStapDag
Dinsdag 7 november van 9.00 tot 12.30 uur in ‘De Mand’ (Jan Steenstraat 2 in Vlijmen) krijg je uitleg over reizen met bus en trein.
PraktijkDag
Dinsdag 21 november, van 10.00 tot 13.00 uur kun je de opgedane kennis toepassen. In een kleine groep (maximaal 8 personen) ga je een ochtend reizen met het OV. Deelname is gratis! Aanmelden? Bel naar (076) 513 66 77 (maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).

 

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 43-2023

Nu & Morgen week 42-2023 Nu & Morgen week 42-2023
Nu & Morgen week 41-2023 Nu & Morgen week 41-2023
Nu & Morgen week 40-2023 Nu & Morgen week 40-2023
Nu & Morgen week 39-2023 Nu & Morgen week 39-2023
Nu & Morgen week 38-2023 Nu & Morgen week 38-2023

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen