Nu & Morgen week 51 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 51 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 51 aandacht voor kerstboom inleveren, aangepaste openingstijden, afvalinzameling, Jeugdburgemeesters 2024, frituurvet niet in het riool, nieuw reisdocument nodig, afsluiten textiel container en omgevingswet

Kerstboom inleveren
We hebben een leuke tip voor de jeugd tijdens de kerstvakantie! Op donderdagmiddag 4 januari kun je weer als vanouds op diverse locaties in de gemeente kerstbomen inleveren. Per ingeleverde boom krijg je € 0,50. Je kunt kerstbomen met kluit maar ook zonder inleveren. Natuurlijk laat je de versieringen, lichtjes, mand of emmer thuis.

Aangepaste openingstijden
Deze maand hebben we aangepaste openingstijden:
• Vrijdag 22 december is het gemeentehuis in Vlijmen vanaf 12.00 uur gesloten. Bijeen is gesloten vanaf 13.00 uur.
• Maandag 25 december en dinsdag 26 december zijn het gemeentehuis in Vlijmen en Bijeen gesloten.
• Vrijdag 29 december is het gemeentehuis in Vlijmen vanaf 12.00 uur gesloten. Bijeen is gesloten vanaf 13.00 uur.
• Maandag 1 januari zijn het gemeentehuis in Vlijmen en Bijeen gesloten.
In de kerstvakantie (maandag 25 december 2023 – vrijdag 5 januari 2024) werken we aan de balie in Vlijmen de hele dag alléén op afspraak. Je kunt een afspraak maken via www.heusden.nl of via (073) 513 17 89.

Afvalinzameling
Let op: vanaf 1 januari 2024 werkt de Afvalstoffendienst om veiligheidsredenen niet meer met vrijwilligers. Het oud papier wordt dan nog op dezelfde dag en hetzelfde tijdstip huis-aan-huis opgehaald door medewerkers van de Afvalstoffendienst. Zet zoals je gewend bent het oud papier gebundeld en in dozen aan straat.

Jeugdburgemeesters 2024
Op woensdagavond 13 december zijn de jeugdburgemeesters van de gemeente Heusden gekozen voor 2024. De nieuwe jeugdburgemeesters zijn Kate Buitenhuis en Huub van der Heijden. Kate en Huub gaan, voor de periode van één kalenderjaar met of namens de burgemeester de gemeente vertegenwoordigen bij evenementen, herdenkingen en bijzondere ontvangsten. Lees hier verder

Frituurvet niet in het riool
De komende tijd worden er weer een hoop oliebollen gebakken. Lekker, maar gooi het gebruikte frituurvet of -olie niet in de gootsteen of in de wc. Hierdoor komt het vet in het riool en dat veroorzaakt verstoppingen.

Nieuw residocument nodig
Paspoorten en identiteitskaarten waren in 2014 voor het eerst 10 jaar geldig. Daarvoor was de geldigheidsduur van deze documenten 5 jaar. Doordat de eerste paspoorten en identiteitskaarten met een nieuwe geldigheid verlopen in 2024, verwachten wij komend jaar een stijging van het aantal aanvragen.
We verwachten extra drukte tijdens deze paspoortpiek. Je kunt dus te maken krijgen met langere wachttijden bij het aanvragen van een nieuw reisdocument. Vraag dus ook je vernieuwing op tijd aan. Je kunt zelfs je reisdocument eerder vernieuwen dan vlak voor de verloopdatum.

Afsluiten textielcontainer
Om vernieling en brandstichting te voorkomen worden de textielcontainers in de gemeente tot 2 januari 2024 afgesloten.

Omgevingswet
Vanaf 1 januari 2024 is er één wet die alles regelt voor de ruimte waarin we wonen en werken: de Omgevingswet. Ze maakt de regels makkelijker voor alles wat je buiten ziet, hoort en ruikt. Zoals voor wonen, wegen, milieu, bodem, water, monumenten, natuur en geluid. Elke maand vertellen we je iets meer over deze nieuwe wet. Deze keer gaat het over het Omgevingsloket

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 51-2023

Nu & Morgen week 50-2023 Nu & Morgen week 50-2023
Nu & Morgen week 49-2023 Nu & Morgen week 49-2023
Nu & Morgen week 48-2023 Nu & Morgen week 48-2023
Nu & Morgen week 47-2023 Nu & Morgen week 47-2023
Nu & Morgen week 46-2023 Nu & Morgen week 46-2023

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen