Nu & Morgen week 04 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 04 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 04 aandacht voor vuurwerkschade, zie jij iets vreemds, laatste inzamelronde PMD afval, wijkbezoek Heusden Vesting, cursus jonge ouders, BOA blog en aankondiging openbare informatievergaderingen.

Vuurwerkschade
We zijn alweer een paar weken onderweg in het jaar 2024 en we hebben de vuurwerkschade van de afgelopen jaarwisseling op een rij gezet. Helaas
waren er veel beschadigingen door (illegaal) vuurwerk. Lees hier verder

Zie jij iets vreemds?
Het maken van drugs is erg gevaarlijk en vaak worden chemicaliën en pesticiden (onjuist) gebruikt. Er is gevaar voor mensen die in het pand aanwezig zijn en omwonenden. Het (chemische) drugsafval wordt meestal gedumpt in de openbare ruimte en dan met name het buitengebied of de riolering. Het dumpen gebeurt vaak in de avond. De voertuigen zijn vaak busjes die je niet veel in de wijk ziet of in het gebied rondrijden. Ook staan deze voertuigen vaak langer stil in de berm.
Meldt verdachte situaties
In Heusden werken we met verschillende partners hard aan het bestrijden van deze ondermijnende criminaliteit. Maar de rol van inwoners en ondernemers is ontzettend belangrijk! Zij zijn de ogen en oren van de wijk. Met hun oplettende blik kunnen we (de georganiseerde) criminaliteit nóg beter aanpakken. Inwoners en ondernemers kunnen verdachte situaties of vermoedens van criminele activiteiten altijd melden bij de politie. Dit kan via het telefoonnummer 0900 8844 of bij spoed op 112. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl. Meldingen worden altijd serieus genomen en uitgezocht.

Laatste inzamelronde PMD afval
In de week van 29 januari tot en met 2 februari worden de PMD-containers voor de laatste keer leeggemaakt. Vergeet dus niet om de container met je PMD afval op de inzameldag voor 07.30 uur aan straat te zetten.

Wijkbezoek Heusden Vesting
Ambassadeurs van ‘Beleven in de vesting’ namen vrijdag 19 januari de gemeenteraad en het college mee op een interessante wandeling door Heusden. Op drie locaties werd langer stilgestaan en gesproken. Lees hier verder

Cursus jonge ouders
Een cursus speciaal voor jonge ouders die ook weleens moe zijn, ruzie maken, onzeker zijn of gewoon meer willen weten over het ouderschap. Voor alle ouders dus. Ouders Inc. doorbreekt taboes en mythes rondom het ouderschap. Denk aan onderwerpen als hoe ga je om met slaapgebrek, hoe zorg je dat je goed samenwerkt ook al ben je moe, financiën, vrije tijd, seks, meningsverschillen, familie en de valkuilen van jonge ouders.
Deze online cursus kunnen ouders met jonge kinderen die in de gemeente Heusden wonen gratis volgen, op een moment dat het jullie goed uitkomt. Gewoon
thuis op de bank! Dit wetenschappelijk onderzochte programma wordt door 92% van de ouders als positief ervaren. Op www.oudersinc.nl vind je meer
informatie en kun jij je gratis inschrijven. Ben je pas ouder geworden en wil je meer informatie over bijvoorbeeld het consultatiebureau in de gemeente of het Jeugd- & Gezinsteam van Bijeen Heusden? Kijk dan op www.bijeenheusden.nl en klik op de knop ‘Alles over Jeugd & Gezin.

BOA
Veiligheid staat voorop in onze gemeente. Ook bij ons boa-team. Helaas komt fysiek geweld nog steeds voor. Om hier goed mee om te gaan, volgen
de boa’s jaarlijkse trainingen. Als extra ondersteuning kregen de boa’s in 2023 een bodycam. Peter, coördinator van de boa’s, legt in zijn blog van deze maand uit hoe een bodycam precies werkt. Ook geeft hij aan dat boa’s zich door het dragen ervan veiliger voelen. Je leest de blog op www.nietwegkijken.nl

Aankondiging openbare informatievergaderingen.
Op 30 en 31 januari en 1 februari 2024 vergaderen de raadsleden van Heusden. De vergaderingen starten om 19:30 uur en je kunt deze volgen via de livestream op www.heusden.nl. De agenda’s en de bijbehorende stukken vind je op www.heusden.nl onder ‘organisatie en bestuur’ / ‘vergaderingen’. Voor het spreekrecht verwijzen wij je naar de agenda’s op de website.
30 januari 2024: Informatievergadering Bestuur
• Intrekken Uitwerkingsbesluit Inspraakverordening gemeente Heusden 2005
• Ontwerp GR Streekarchief Langstraat Heusden Altena (SALHA) 2024
• Zienswijzeverzoek kaderbrief 2025 Veiligheidsregio Brabant-Noord
• Wijziging gemeenschappelijke regeling Baanbrekers
31 januari 2024: Informatievergadering Ruimte & Duurzaamheid
• Raadinformatiebrief Principeverzoek woning Vlijmen West
• Vaststellen bp De Grassen – fase 2
• Vaststellen bp ‘Hoofdstraat (ong.) Herpt’
• Achtervangovereenkomst Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW)
• Klimaatadaptatiestrategie gemeente Heusden ’24
1 februari 2024: Informatievergadering Samenleving
• Voorbereidingskrediet Kindcentrum De Groene Bogen, Drunen
• Kadernota GGD 2025

 

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 04-2024

Nu & Morgen week 03-2024 Nu & Morgen week 03-2024
Nu & Morgen week 02-2024 Nu & Morgen week 02-2024
Nu & Morgen week 01-2024 Nu & Morgen week 01-2024
Nu & Morgen week 51-2023 Nu & Morgen week 51-2023
Nu & Morgen week 50-2023 Nu & Morgen week 50-2023

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen