Nu & Morgen week 10 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 10 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 10 aandacht voor doeners van de maand, openbare raadsvergaderingen, gratis compost, van GFT-afval naar compost, cursus voor jonge ouders, wandelpad op bedrijvenpark Het Hoog, MONO ook voor fietsers en werkzaamheden.

Doeners van de maand
Wethouder Martijn van Esch overhandigde vorige week een doenerstaart aan Majorettenkorps St. Jan uit Elshout. Lees hier verder

Openbare raadsvergaderingen
Op dinsdag 12, woensdag 13 en donderdag 14 maart vergaderen de raadsleden van Heusden. De vergaderingen starten om 19:30 uur en je kunt ze volgen via de livestream op www.heusden.nl.
12 maart 2024: Informatievergadering Bestuur Op de agenda staan onder meer:
• Brief Mr R.T. Bos, bewoning Wolput 28 en 28b (geagendeerd door J. Kleian, Heusden Transparant)
• Kaderbrief 2025 Streekarchief Langstraat Heusden Altena (SALHA)
• Tweede wijziging tarieventabel bij legesverordening 2024
• Cofinanciering aanvraag Woningbouwimpuls (Wbi) versnelling woningbouw Drunen
13 maart 2024: Informatievergadering Ruimte & Duurzaamheid Op de agenda staan onder meer:
• Vaststellen bestemmingsplan ‘Acaciastraat Nieuwkuijk’
• Uitwerkingskrediet voor gebiedsontwikkeling Kasteellaan, Oudheusden
14 maart 2024: Informatievergadering Samenleving Op de agenda staan onder meer:
• Presentatie Jaarverslag 2023 Vertrouwenscommissie Sociaal Domein (vanuit Vertrouwenscommissie Sociaal Domein)
• Sport- en beweegvisie Heusden 2024
• Actualisatie begroting 2024 Baanbrekers
• Uitvoeringskrediet voor de aanpassing van de Vennezaal in De Voorste Venne in Drunen
De agenda’s en de bijbehorende stukken vind je op www.heusden.nl onder ‘organisatie en bestuur’ / ‘vergaderingen’. Voor het spreekrecht verwijzen wij je naar de agenda’s op de website.

Gratis compost
Op vrijdag 15 maart van 13:00 – 16:00 uur en zaterdag 16 maart van 09:00 – 15:00 uur kun je (als je je afvalpas laat zien) gratis compost ophalen op de gemeentewerf bij de milieustraat (Duinweg 37 in Drunen). De actie geldt alleen dit weekend en op = op. Leverancier Attero levert de compost zowel los als in zakken van 40 liter. De (losse) compost laad je zelf in jouw wagen of aanhanger. Per bezoeker geldt dat je eenmalig gebruik kan maken van deze actie met een maximum van 2 zakken of een kleine aanhanger compost.

Van GFT-afval naar compost
Wist je dat het grootste deel van het gft-afval (groente-, fruit- en tuinafval), zo’n tweederde, tot compost verwerkt wordt? Dit compost gebruiken boeren en tuinders om de bodem te verbeteren. Daarom is het belangrijk dat er geen vervuiling in het gft-afval zit.

Curus voor jonge ouders
Een cursus speciaal voor jonge ouders die ook weleens moe zijn, ruzie maken, onzeker zijn of gewoon meer willen weten over het ouderschap. Voor alle ouders dus. Ga naar www.oudersinc.nl en schrijf je gratis in.

Wandelpad op bedrijvenpark Het Hoog
Er is een (lunch)wandelpad op bedrijvenpark Het Hoog! Vorige week donderdag openden wethouder Thom Blankers en William van Engelen (voorzitter ondernemersvereniging Parkmanagement Het Hoog) het pad officieel. Lees hier verder

Werkzaamheden
In de gemeente zijn er regelmatig (weg)werkzaamheden. Wil je op de hoogte blijven van alle werkzaamheden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan? Kijk dan eens op www.heusden.nl/ werkzaamheden. Hier vind je waar we op welk moment binnen de gemeente aan het werk zijn. Lees hier meer

MONO ook voor fietsers
Tijdens het autorijden of fietsen met je telefoon bezig zijn, leidt af en vergroot de kans op ongelukken. Het aantal verkeersdoden- en gewonden neemt nog steeds toe. Je kent vast wel de landelijke verkeerscampagne ‘MONO’. Daarbij is de boodschap dat alle bestuurders in het verkeer alléén bezig zijn met het verkeer. Dus geen afleidingen via de telefoon.

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 10-2024

Nu & Morgen week 09-2024 Nu & Morgen week 09-2024
Nu & Morgen week 08-2024 Nu & Morgen week 08-2024
Nu & Morgen week 07-2024 Nu & Morgen week 07-2024
Nu & Morgen week 06-2024 Nu & Morgen week 06-2024
Nu & Morgen week 05-2024 Nu & Morgen week 05-2024

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen