Nu & Morgen week 15 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 15 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 15 aandacht voor gratis tegeltaxi, Taalhuis Heusden, openbare vergaderingen, Informatiepunt Digitale Overheid, voordeelpas Pontjesdagen,  Team Heusden en verkiezingen

Gratis tegeltaxi
Het klimaat verandert. Het weer wordt steeds extremer in de vorm van enorme hoosbuien, hitte en dan weer een lange periode van droogte. Als gemeente nemen wij al maatregelen om de openbare ruimte anders in te richten door bijvoorbeeld op steeds meer plekken stenen te vervangen door groen.

Taalhuis Heusden
Ik begrijp de informatie uit de folder van de apotheek nu beter”, zegt Gabriela. Gabriela volgt een taalcursus: “Ik heb nu meer zelfvertrouwen, omdat ik beter kan lezen en schrijven.” Gabriela is niet de enige, meer mensen hebben moeite met lezen, schrijven, rekenen of werken met de computer. Lees hier verder

Openbare vergadering
Op dinsdag 16 en woensdag 17 april 2024 vergaderen de raadsleden van Heusden. De vergaderingen starten om 19:30 uur en je kunt ze volgen via de livestream op www.heusden.nl.

Informatiepunt Digitale Overheid
Heb je vragen over de digitale overheid? Bijvoorbeeld over het aanvragen van een DigiD, huur- en zorgtoeslagen, rijexamen of kinderbijslag? Of wil je hulp bij het gebruik van mijnoverheid.nl of bijvoorbeeld het online betalen van een verkeersboete? Dan kun je terecht bij de bibliotheken in onze gemeente en de wijkwinkel in Vlijmen. Medewerkers helpen je met het vinden van informatie op internet. Of ze verwijzen je door naar lokale partners als het nodig is om in te loggen op een website van de overheid.

Voordeelpas Pontjesdagen
Al fietsend beide oevers van de Maas ontdekken: heen en weer tussen de Brabantse en Gelderse zijde. Dat doe je tijdens de Pontjesdagen op 10, 11 en 12 mei 2024! Combineer je fietstocht ook met een leuke activiteit. Over maar liefst 160 km Maasoever tussen het Land van Cuijk en de Biesbosch is er van alles te beleven. Nieuw dit jaar is de Pontjesdagen Voordeelpas. Voor € 7,50 (excl. Verzendkosten) heb je verschillende voordelen. Zo kun je onbeperkt over met de veerpont, kun je gebruikmaken van (kortings) acties, krijg je bij bestelling van de pas ook de Pontjesdagen fietskaart en voordeelcoupons. Je bestelt de pas via www.pontjesdagen.nl.

Team Heusden
De gemeente Heusden is niet alleen een prachtig leefgebied. Wij zijn ook een warme en informele gemeente om voor te werken. Spreekt jou dat aan? Op www.werkenbijheusden.nl vind je onze vacatures. Bekijk onze video door de QR-code te scannen.

Verkiezingen
Op 6 juni 2024 zijn de Europese Parlementsverkiezingen. Kun je die dag zelf niet stemmen? Dan kun je iemand anders toestemming geven om voor jou te
stemmen. Je geeft die persoon dan een machtiging (een volmacht). Hoe dit precies werkt, lees je op www.heusden.nl/ verkiezingen

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 15-2024

Nu & Morgen week 14-2024 Nu & Morgen week 14-2024
Nu & Morgen week 13-2024 Nu & Morgen week 13-2024
Nu & Morgen week 12-2024 Nu & Morgen week 12-2024
Nu & Morgen week 11-2024 Nu & Morgen week 11-2024
Nu & Morgen week 10-2024 Nu & Morgen week 10-2024

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen