Nu & Morgen week 20 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 20 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 20 aandacht voor Heusden voor elkaar, ik zie ik zie wat jij niet ziet, wie verdient er een lintje, buurtonderzoek, wist je dat, gemeente pakt ‘buitenkans’voor Vliedberg, gesloten met Pinksteren en subsidie voor isolatie van koopwoningen.

Heusden voor elkaar
Het vrijwilligersplatform Heusdenvoorelkaar is een online marktplaats voor vrijwilligerswerk en burenhulp in de gemeente Heusden. Via de site kunnen inwoners zich eenvoudig aanmelden om iets voor een ander te betekenen, zoeken naar een leuke vrijwilligersvacature of juist een hulpvraag stellen aan buurtgenoten, bijvoorbeeld het uitlaten van de hond of het doen van boodschappen. Kijk snel op www.heusdenvoorelkaar.nl.

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet
Er staan drie aanwijzingen op de foto die criminaliteit in de hand werken. Zie jij wat er mis is? Of ben je nieuwsgierig geworden? Dan zoeken we jou! Buurtpreventie houdt de wijk veilig, help jij ook mee? Buurtpreventieleden zijn geen politieagenten of boa’s maar vrijwilligers die die buren willen helpen en verdachte situaties melden. Je ontmoet en spreekt veel mensen en maakt meteen een wandeling als de buurt helpt! Een win-win situatie dus! Meer informatie lees je op www.heusden.nl/buurtpreventie.

Wie verdient er een lintje
Burgemeester Willemijn van Hees heeft onlangs tijdens de jaarlijkse Lintjesregen twaalf inwoners van onze gemeente verrast met een Koninklijke Onderscheiding. Ken jij een familielid, vriend(in) of kennis die zich enorm inzet voor anderen? Bijvoorbeeld iemand die altijd klaarstaat voor iedereen in de buurt? Iemand die al jarenlang vrijwilligerswerk doet bij een sportclub, muziekvereniging of een andere vereniging? En vind je dat hij of zij daar een
lintje voor verdient? Draag hem of haar dan voor, voor de Lintjesregen van 2025.
Dit kun je doen door het aanvraagformulier in te vullen op
www.lintjes.nl. Klik op deze website op het kopje ‘voordragen’. Op onze website www.heusden.nl/onderscheiding kun je dit formulier (en aanvullende informatie) ook vinden. De procedure van een aanvraag voor een Koninklijke Onderscheiding neemt veel tijd in beslag. Daarom moet een aanvraag voor de Lintjesregen van 2025 vóór 1 juli 2024 bij ons worden ingediend. Voor meer informatie mag je ook altijd contact opnemen met de afdeling Kabinetszaken via (073) 513 17 89

Buurtonderzoek
Vanaf april tot en met september 2024 zijn ecologen van NatuurInclusief B.V. te zien in de Heusdense straten. De komende maanden fietsen ze regelmatig met hun meetapparatuur door de bebouwde kom om de leefplek en populatieomvang van de huismus, gierzwaluw, spreeuw en vleermuis te onderzoeken. Van ruim voor zonsopgang tot laat na zonsondergang. Meer informatie lees je op www.heelheusdenduurzaam.nl.

Wist je dat 
… je lege glazen flessen en potten mét deksel, kurk of dop in de glasbak mag gooien? Of het nu een plastic, metalen of aluminium deksel is, deze mag op de pot blijven en mee de glasbak in. Dit kan de verwerker namelijk prima scheiden.

Gemeente pakt ‘buitenkans’ voor de Vliedberg
De Buitenkans is een nieuw buitenspeelprogramma om meer kinderen aan het buitenspelen en bewegen te krijgen. Buitenspelen is essentieel voor de ontwikkeling en de gezondheid van kinderen. Heusden is één van de gemeente die ondersteunt wordt door de Buitenspeelcoalitie in de wijk Vliedberg. Samen met lokale partners, kinderen en ouders maken we het weer leuk(er) om buiten te spelen en nemen de barrières daarvoor weg

Gesloten met Pinksteren
Op maandag 20 mei zijn de gemeentebalie in Vlijmen, Bijeen en de milieustraat gesloten.

Subsidie voor isolatie van koopwoningen
Woon je in de gemeente Heusden en heb je een koopwoning dan kun je in aanmerking komen voor een isolatie-subsidie als:
• Je woning energielabel D, E, F of G heeft of je woning twee slecht geïsoleerde bouwdelen heeft, én:
• de WOZ-waarde van je woning onder de NHG-grens ligt (dus maximaal € 429.300)
Kom je in aanmerking en wil je gebruikmaken van de subsidie? Kijk dan voor de overige voorwaarden en het aanmelden op www.heelheusdenduurzaam.nl

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 20-2024

Nu & Morgen week 19-2024 Nu & Morgen week 19-2024
Nu & Morgen week 18-2024 Nu & Morgen week 18-2024
Nu & Morgen week 17-2024 Nu & Morgen week 17-2024
Nu & Morgen week 16-2024 Nu & Morgen week 16-2024
Nu & Morgen week 15-2024 Nu & Morgen week 15-2024

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen