NDZW dames winnen ruim van Eendracht uit Overasselt

De dames van NDZW zijn deze competitieronde afgereisd naar Overasselt, hier zullen zij spelen tegen Eendracht. Voor de dames uit Vlijmen een onbekende ploeg, dit in tegenstelling tot hoofdcoach Kocher Majid. Hij had de dames een week eerder al zien spelen tegen Nijnsel. Deze wedstrijd resulteerde toen in een 12-3 nederlaag voor Eendracht.

Deze wedstrijd was op papier in het voordeel van NDZW , maar ook tijdens de afgelopen trainingen bleven zij onszelf uitdagen en hielden ze elkaar scherp. Onderschatten van de tegenstander is de grootse valkuil. “Als we de eerste 10 minuten een voorsprong slaan van 4 punten, halen we hen uit de wedstrijd en pakken we de punten”: aldus Kocher.

Gebrand om te winnen en met een goed gevulde reservebank begon NDZW aan de wedstrijd. Als snel liepen ze tegen een 0-1 achterstand, maar niet veel later wisten zij te antwoorden met de 1-1. Het scoren liep gelijk op, en de bezoekers lieten Eendracht onnodig aanhaken tot de 7-8. NDZW speelde gehaast en slordig, ze lieten zich meeslepen in hun overhaaste spel. Terug naar de basis en rust in het spel, dat werd de opdracht vanuit Kocher. Met 2 wissels vlak naar rust kwam het spel weer in rustiger vaarwater, het scoren verliep makkelijk en Eendracht kon niet meer aanhaken. Met gemak kon NDZW de scoren uitbouwen, aan de zijlijn was het druk pennen van geblesseerd speelster Ilke. NDZW  won met overtuiging en liet Eendracht 1 met een eindstand van 7 tegen 16 achter in Sporthal Overasselt.

NDZW siert op dit moment de eerste plaats in het competitie overzicht. Komende zondag zullen de dames uit Vlijmen het opnemen uit tegen Nijnsel, zij staan op dit moment 5e in de ranglijst.