Spelers TGG en supporters Haarsteeg ruziën met elkaar

Foto: Heusden Nieuws

De derdeklassers Haarsteeg en TGG komen elkaar dit seizoen nog een keer tegen in Haarsteeg, want de wedstrijd werd zondagmiddag in de 80e minuut gestaakt bij de stand 3-1.

In die minuut kreeg de doelman van TGG een rode kaart: hij had een speler van Haarsteeg geraakt. “Een ploeggenoot had daar commentaar op”, zegt Haarsteeg-trainer Henry van der Linden, “en die kreeg ook rood. Toen was het spel op de wagen. De spelers gingen zich bemoeien met de supporters langs de kant. Er ontstond een hoop gedoe, vandaar dat de scheidsrechter de stekker eruit trok.”

RKDVC hield aan het bezoek bij SCG 18 een goed gevoel over, want door een doelpunt van Roy Lamers werd de volle winst binnengehaald. Een hoogstaande wedstrijd met veel kansen over en weer was het niet. Dat was ook niet de bedoeling, althans dat de thuisclub die zou creëren. “Daarom kozen we voor een controlerende speelwijze”, zegt trainer John Meijs. “Dus goed in de taak spelen, geen rare fratsen uithalen. Dat is uitstekend uitgevoerd.”

Bij Vlijmense Boys, dat bij BMC met 2-3 won, was Nick Pijnenburg het goudhaantje: hij scoorde twee keer. Trainer Hans Richters had van zijn tweede treffer niets meegekregen. “Ik kwam net uit de kleedkamer, hoorde gejuich. Binnen tien seconden was het na de rust al raak.” Richters was vooral te spreken over de instelling van zijn ploeg. “De jongens hebben ontiegelijk hard gewerkt. Volhouden, zou ik zeggen. Maar dit is wel de Boys, wie weet is het komende zondag weer helemaal anders.”

Nieuwkuijk kwam niet in actie, want de wedstrijd tegen Zwaluw VFC werd afgelast.

Bij HHC’09, dat in de uitwedstrijd tegen Den Dungen gelijkspeelde (0-0), ontbrak aanvoerder Shakeb Ahonzada. “Die gaan we dit seizoen niet meer terugzien”, zegt trainer Senad Hadzic. “Shakeb zal de komende maanden al zijn aandacht aan zijn studie moeten richten, anders is de kans groot dat het een verloren jaar voor hem is. Dus moet het voetballen ervoor worden opgeofferd.” Hadzic was heel gelukkig met het gelijkspel. “Het doel was een bloedeloze 0-0, dat werd het ook. En dat tegen een ploeg die voetballend meer in huis heeft. Een prima resultaat.”

Bij SC Eslhout, dat verloor bij TSV Gudok (3-0) beleefden ze een déja vu. “Vorige week had Thom van Delft een strafschop moeten krijgen, wuifde de scheidsrechter dat weg”, zegt assistent-trainer Berry Kuipers, die volgend seizoen een jeugdelftal van RKDVC onder zijn hoede krijgt. “Nu overkwam het hem alweer. Dan had die wedstrijd zomaar kunnen kantelen. We stonden namelijk met 1-0 achter.”

In de vijfde klasse C ging de wedstrijd tussen FC Drunen en Tuldania niet door.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Reacties