RKDVC speelt zich definitief veilig

In ’s-Hertogenbosch moest RKDVC in haar laatste uitwedstrijd aantreden tegen middenmotor TGG. Waar voor de Bosschenaren geen belangen meer op het spel stonden wist RKDVC dat bij winst de ploeg zich officieel veilig zou spelen.

Vanaf de aftrap was het verschil van belangen ook in de wedstrijd zichtbaar. De Drunenaren speelde in de eerste helft een groot speloverwicht bij elkaar. Het gevolg was dat de DVC-ers diverse mooie kansen wisten te creëren. Dit overwicht kwam tot uiting in diverse mooie doelmogelijkheden. In de 9de minuut kon Osman Botanci de bal vanaf rechts voorzetten op Jan Bullens. Het schot van Jan werd keurig gestopt door de doelman van de Bosschenaren. In de 17de minuut volgden twee doelkansen achtereen. Eerst kon een verdediger de bal nog van de doellijn keren. De hoekschop die volgde kwam gevaarlijk voor het doel. Maar opnieuw was het de doelman die redde. Het duurde tot de 21ste minuut voordat de gastheren gevaarlijk konden worden. Het eerste schot op het Drunense doel miste voldoende precisie. Twee minuten ging een verrassende inzet van de Bosschenaren pardoes op de paal. In de 30ste minuut was Rick van Woerkom dicht bij de openingstreffer. Uit een vrije schop ging zijn kopbal juist over. Twee minuten later was het dezelfde Rick die een vrije trap mocht nemen. Zijn inzet kwam afgemeten bij Jan terecht. Van dichtbij zette hij deze voorzet om in een treffer, 0-1. Ook na deze treffer bleef RKDVC de bovenliggende partij. In de 34ste minuut zag Jelle Frikkee zijn schot via een Bosch been naast het doel gaan. En een minuut was Jan dicht bij zijn tweede treffer, echter de uitblinkende doelman redde knap. In de 41ste minuut moest RKDVC doelman zijn enige redding van deze wedstrijd verrichten. Een vrije trap, welke door de Bossche doelman werd genomen, wist hij knap over het eigen doel te tikken.

Ook na rust bleef RKDVC duidelijk de bovenliggende partij. Maar omdat RKDVC min of meer op twee gedachte hinkte, Een tegentreffer ten koste van alles voorkomen en het spel bepalen, creëerde het weinig doelmogelijkheden. Pas in de 73ste minuut kwam het eerste doelgevaar voor het Bossche doel. Na een fraaie actie van de juist ingevallen Guus Berens kon hij een hoge voorzet afleveren op Jelle. De kopbal van Jelle zou echter juist over gaan. Hierna speelde RKDVC met meer zelfvertrouwen en ging meer op zoek naar een grotere overwinning. Dit ging ook diverse doelkansen opleveren. Twee hiervan werden ook nog eens in een doelpunt omgezet. In de 87ste minuut probeerde de doelman van TGG voetballend uit te verdedigen. Echter hierbij hield hij er geen rekening mee dat Guus hem de bal zou afsnoepen. Na de balverwovering zette hij voor op de vrijstaande Jan. Echter zijn  schot zou op de doellijn worden gekeerd. De aanval van DVc zou hierna doorlopen en bij opnieuw Guus komen. Door keurig af te leggen op Jan kon hij zijn tweede treffer van de dag binnenkoppen, 0-2. Twee minuten later zou de eindstand op een dik verdiende 0-3 worden bepaald. Opnieuw was het Jan Bullens die met een hatrick de volledige score voor zijn rekening naam. Echter bij het derde doelpunt was de hoofdrol voor Guus weggelegd. Nadat hij de bal had gekregen bracht hij deze keurig op. Op het juiste moment legde hij af op de geheel vrijstaande Jan die simpelweg met een tikkertje de eindstand kon bepalen.

Door deze overwinning is RKDVC opgeklommen naar de 8ste plaats en is vrij van alle zorgen. Komende zondag staat het duel tegen buurman Haarsteeg op het programma. Voor onze buren staat er nog wel veel op het spel. Immers zij hebben de punten hard nodig om zich van de degradatiezorgen te ontdoen.