Haarsteeg en Vlijmense Boys gaan nacompetitie spelen voor lijfsbehoud

Foto: Heusden Nieuws

Haarsteeg moet zich via drie wedstrijden zien te redden in de derde klasse C. Dat was te wijten aan een nederlaag bij RKDVC: 3-1. Ook Vlijmense Boys moet nacompetitie spelen voor lijfsbehoud ondanks een 2-0 overwinning op ODC.

Sinds een week ging er een hilarisch filmpje viraal, waarin een zogenaamde gast in een talkshow uitlegde dat Haarsteeg bij RKDVC helemaal niet een helpende hand kon verwachten. Sterker nog: volgend seizoen zouden er voor de blauw-witten er andere mooie derby’s op de rol staan: bij HHC’09, bij SC Elshout. “Niet iedereen bij Haarsteeg kon dit filmpje  waarderen”, zei centrale verdediger Robin van Esch. “Ik wel, het was hilarisch. Het was knap gemaakt.”

Eruit vliegen, dat werd Haarsteeg bespaard: hekkensluiter VCB verloor bij Taxandria. Maar RKDVC deed dus wel degelijk zijn sportieve plicht. Bas Verhoeven, Rick van Woerkom en Jelle Frikkee bezorgden Haarsteeg naargeestig overwerk.

Vlijmense Boys moest ook nog billenknijpen, zou zomaar kunnen degraderen. Winnen van ODC, dat nog een kans maakte op de periodetitel was het parool. Dat lukte door treffers van Jelle Geerts en Bjorn van Bijnen: 2-0. “Een knappe zege”, vond trainer Hans Richters, “want we moesten een beroep op behoorlijk wat spelers van het tweede. Die hebben zich kranig geweerd.” De Boys gaat wel de nacompetitie in. Doordat plaats twaalf wordt bezet, komen de rood-zwarten pas over twee weken in actie voor hopelijk twee finales.

Voor FC Engelen en Nieuwkuijk stond er helemaal niets meer op het spel. Lekker ballen, dat was het parool. Het publiek was de grote winnaar: 5-4. Opmerkelijk was de rol van Mitchell Fitters: hij scoorde drie keer, een aardige opsteker als komende zondag bij Bladella de eerste wedstrijd van hopelijk drie op de rol staat met promotie als inzet.

SC Elshout sloot een wisselvallig seizoen zondagmiddag in eigen huis stijlvol af. Tegen Den Dungen werd het 4-0. En – je kunt bijna zeggen alweer – was er een hoofdrol voor Thom van Delft. De spits scoorde drie keer en bracht daarmee zijn seizoenstotaal op 28 treffers. Van Delft zou makkelijk op een hoger niveau meekunnen. “Het is een clubjongen, hij blijft hier. Daar zijn we heel blij mee”, zegt trainer Gilbert de Fijter.

SC Elshout is in de vierde klasse D hoger geëindigd dan HHC’09 doordat. De ploeg uit Oudheusden verspeelde in de extra tijd twee punten bij WSJ: 3-3. Sinan Alkan omlijstte zijn uitstekende seizoen met twee treffers, nummer zeventien en achttien. Alpay Hosrevoglu, die vertrekt, pikte er ook nog eentje mee. Trainer Senad Hadzic was dik tevreden over dit seizoen. “We hebben er het maximale uitgehaald. Nog nooit pakte HHC in de vierde klasse zo veel punten. En na een onrustig vorig seizoen zijn de emoties verdwenen. Voor mezelf ben ik blij dat mijn eerste seizoen als hoofdtrainer zou is verlopen.”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

Reacties