Van Gerwen klopt Pusey in Melbourne

Foto: WGF

Michael van Gerwen heeft een winnende start gemaakt op de Melbourne Darts Masters. De nummer één van de wereld zegevierde in de eerste ronde met 6-2 tegen Tim Pusey.

De Vlijmenaar slaagde er echter opnieuw niet in om te overtuigen. Met een gemiddelde van slechts 93 bleef Van Gerwen voor de zestiende keer op rij onder de honderd gemiddeld. Van Gerwen begon sterk met een 14-darter en een 12-darter, maar nadat ‘Mighty Mike’ drie kansen liet liggen op 3-0, werd het snel minder. Pusey kwam zelfs terug tot 2-2, maar verzuimde door te drukken. Daar lagen wel te mogelijkheden toe, want de Brabander kon met een 17-darter en een 21-darter op 5-2 komen. De drievoudig wereldkampioen maakte het daarna wel meteen af met een 16-darter voor een 6-2 zege.

Rob Cross maakte ook een zeer povere indruk, zonder dat het hem fataal werd. Met een gemiddelde van ‘maar’ 86 won de oud-wereldkampioen met 6-2 van Robbie King.

Eerder op de dag won Raymond van Barneveld op indrukwekkende wijze in Melbourne. De 52-jarige Hagenaar liet zijn tegenstander Haupai Puha volledig kansloos met 6-1.

Bron: Dartsnieuws.com

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Reacties