Van Gerwen verliest finale van thuisspeler Mensur Suljovic

Foto: WGF

Mensur Suljovic heeft voor eigen publiek de Austrian Darts Championship gewonnen. De Oostenrijker won na een knappe comeback van Michael van Gerwen in de finale.

Na een 3-3 tussenstand leek Van Gerwen definitief afstand te nemen van ‘The Gentle’. Dankzij twee 14-darters liep Mighty Mike uit naar een 6-3 voorsprong. De Vlijmenaar liet echter vier kansen op 7-3 liggen en dat bleken uiteindelijk hele dure missers.

Met finishes vanaf 121 en 86 keerde Suljovic terug tot 6-6. Beide spelers hielden vervolgens hun eigen legs, waardoor er een beslissende leg aan te pas moest komen. Van Gerwen begon slecht aan de leg-decider met scores van 42 en 55, maar herstelde zich met 140 en 180.

De nummer één van de wereld kreeg één kans vanaf 84, maar miste de bullseye. Suljovic had 70 over gelaten na twaalf pijlen en wierp deze finish met twee pijlen uit voor de titel in Wenen. Het is voor de excentrieke Oostenrijker zijn zesde titel bij de PDC en zijn eerste eindzege in eigen land.

Eerder op de dag won de nummer één van de wereld versloeg Jeffrey de Zwaan in de derde ronde van de Austrian Darts Championship. In de kwartfinale rekende hij razendsnel afgerekend met Ricky Evans in de kwartfinale van de Austrian Darts Championship. Binnen negen minuten werd het 6-0 voor Mighty Mike. In de halve finale won Michael van Gerwen na een zeer spannende partij met 7-6 van Peter Wright.

Dartsnieuws.com

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Reacties