Coen Vermeltfoort heeft nieuwe wielerploeg

Foto: Erik Homan

Nadat ploegleider Allard Engels eerder aankondigde dat Daan van Sintmaartensdijk en Abe Celi, beiden afkomstig van het continentale Alecto Cycling Team, zich in 2020 bij de continentale ploeg van VolkerWessels-Merckx voegen, kondigt hij nu vol trots aan dat ook voormalig World Tour-renner Coen Vermeltfoort van Alecto de overstap maakt naar het VolkerWessels-Merckx Cycling Team.

Zijn rol? Als sprinter is hij degene die voor VolkerWessels-Merckx de wedstrijden moet gaan winnen. Dit seizoen gaat hem dat in ieder geval goed af.

Coen Vermeltfoort fietst dit seizoen bij het continentale Alecto Cycling Team, een ploeg die vanaf 2020 ophoudt te bestaan. Hij heeft daar naar eigen zeggen op professioneel vlak “een bijzonder goed jaar gehad”. Hij wist niet alleen buitengewoon veel wedstrijden te winnen, ook als team hebben de jongens een bijzondere band op gebouwd. “We hebben veel meegemaakt met elkaar, we zijn echt een vriendengroep geworden. Dat dat nu stopt is jammer, maar ik ben blij met de kans die ik krijg om mijn wielercarrière bij VolkerWessels-Merckx voort te zetten.”

Een goede klik
Allard Engels, ploegleider van het VolkerWessels-Merckx Cycling Team zocht enkele maanden geleden contact op met Vermeltfoort. “Hij had een goed verhaal en we hebben een goed gesprek gehad. Van beide kanten klikte het goed. Het is een leuke, vrij nieuwe ploeg met een goede uitstraling en structuur en een van de weinige ploegen die goed bij mij past. Vooral de werkwijze, het programma en de combinatie van jonge jongens en ervaren renners spreken mij aan. Daarnaast staat de organisatie als een huis, dat geeft mij veel vertrouwen voor volgend seizoen,” aldus Vermeltfoort.

Grootste aanwinst tot nu toe
Het VolkerWessels-Merckx Cycling Team haalt met Coen Vermeltfoort een renner binnen waar op gehoopt werd. Ploegleider Allard Engels is erg blij met de komst van deze topcoureur: “Een van de succesvolste renners op dit moment en een allrounder pur sang. Naast zijn vlijmscherpe eindschot is Coen ook in staat om op andere manieren een koers naar zijn hand te zetten. Zo won hij solo de Ronde van Groningen en ook de overwinning in de Slag om Norg getuigt van klasse. Wij zijn ontzettend blij deze topper volgend jaar binnen ons team te hebben! We kunnen, zonder de andere renners tekort te doen, spreken van onze grootste aanwinst tot nu toe. Coen kan naast eigen succes ook de andere renners laten groeien.”

World Tour
Met Vermeltfoort haalt VolkerWessels-Merckx veel snelheid en ervaring naar de ploeg. Vanaf zijn veertiende is Vermeltfoort niet meer weg te slaan van zijn fiets. Vooral in de eerste zes jaar van zijn carrière is hij met grote stappen vooruit gegaan. In 2008 werd hij uitgeroepen tot Talent van het Jaar en op zijn achttiende fietste hij in de opleidingsploeg van de Rabobank waar hij het, ondanks een flinke tegenslag door ziekte, schopte tot het hoogste niveau, de World Tour. “Doordat ik op topniveau heb gereden, heb ik niet alleen veel geleerd over het wielrennen, je doet ook een bepaalde fysieke en mentale hardheid op. Je leert je eigen kwaliteiten kennen, maar ook je grenzen. Ik heb gezien dat als je blijft knokken en je in jezelf blijft geloven, je ver kunt komen. Ik hoop dat ook mijn nieuwe teamgenoten bij te kunnen brengen.”

Rijden voor de overwinning
Tegenwoordig rijdt Vermeltfoort op continentaal niveau, waar hij veel wedstrijden weet te winnen. Vermeltfoort: “Wedstrijden rijden vind ik het leukste om te doen, vooral als ik win. Doordat ik bijna ieder weekend voor de overwinning kan rijden, kan ik mezelf constant blijven motiveren om goed te presteren. Dit jaar ging dat zó exceptioneel goed dat het bijna lastig wordt om dat volgend jaar te evenaren. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik ook bij VolkerWessels-Merckx mijn steentje kan bijdragen door zoveel mogelijk te winnen.”

Vanaf november begint de nieuwe ploeg met trainen voor het volgende seizoen. “Ik heb er erg veel zin in. Het is wel een beetje gek en spannend, omdat ik nu voor de derde keer in twee jaar tijd van team wissel. Vooral omdat het nu zo goed gaat. Maar ik ben van plan om die lijn voort te zetten en ook in het VolkerWessels-Merckx Cycling Team nog heel wat van mijzelf te laten zien.”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Reacties