Nederlaag voor MHCD H1 tegen koploper

MHCD Heren 1 speelde zondag een thuiswedstrijd tegen Derby uit Zwijndrecht en door een snelle achterstand werd er met 1-6 verloren van de koploper en door de nederlaag staan de Drunenaren nu op een 8e plaats in de stand.

Het was afgelopen zondag weer zo ver. De tweede thuiswedstrijd op rij voor Drunen. De tegenstander was Derby die nog ongeslagen boven aan stonden. Drunen was dus klaar om daar verandering in te brengen, maar toen de wedstrijd begon waren ze al snel verrast door het snelle spel van Derby. Derby zetten ze flink onder druk en al snel viel de 0-1 aan de kant van Drunen. Derby bleef door drukken en een aantal minuten later viel de 0-2.

Drunen ging de korte rustpauze in met een achterstand van 0-2. Ze moesten hun koppen niet laten zakken want er was nog veel van de wedstrijd te spelen en moesten gewoon met meer energie het veld op stappen. Het tweede kwart begon, maar het werd niet beter. Na 2 minuten spelen stond het 0-3. Toch kregen ze nog een strafcorner mee. Deze werd genomen, maar werd er uitgelopen door Derby waardoor zij direct konden counteren. Deze counter leidden toen ook tot een goal. 0-4. Er kwam na dit goal gelukkig een beetje rust in het spel van Drunen en ze kregen een aantal kansen. Helaas leidden dit niet tot een goal. Na een aantal minuten gespeeld te hebben maakte Drunen een ongelukkige overtreding en kregen ze een strafbal tegen. Deze werd niet tegengehouden en het stond 0-5. Niet veel later na een aanval van Drunen raakte ze hen weer op de counter en het stond 0-6. Het was een slechte eerste helft van Drunen en na wat tactische tips gingen ze weer het veld op om deze slechte eerste helft recht te zetten. Drunen begon goed aan het derde kwart en ze kwamen weer in hun spel. Dit zorgde al snel voor een goal van Sil Steenbrink met als aangever Rogier Titulaer. Drunen hockeyde goed door en ze kregen goede kansen. Deze konden ze helaas niet benutten. Drunen ging de korte rustpauze in met een stand van 1-6.

Drunen moest deze energie en dit spel gewoon door zetten naar het vierde kwart en dat deden ze ook. Drunen hockeyde goed en ze kregen een aantal kansen. Drunen kreeg deze kansen echter niet achter de keeper en met nog 15 minuten te spelen kregen ze ook nog een groene kaart tegen en moesten ze het met 10 man doen. Hierdoor werd het spel van Drunen wat chaotischer en niet meer zo scherp. Drunen kreeg het niet meer voor elkaar om doelpunten te scoren en de wedstrijd eindigde met een eindstand van 1-6.

Drunen vond dit zeker geen eindstand om trots op te zijn. Ze gaan daarom ook aankomende week hard trainen om de uitwedstrijd tegen Groen-Geel gewoon af te sluiten met een winst.