Van Gerwen in kwartfinale World Grand Prix

Foto: WGF

Michael van Gerwen heeft zich ten koste van Jeffrey de Zwaan gekwalificeerd voor de laatste acht op de World Grand Prix in Dublin. De Vlijmenaar liet de Zwaan kansloos met 3-0 in sets.

De nummer één van de wereld leverde een sublieme wedstrijd af tegen De Zwaan, die hem vorig seizoen tweemaal wist te verslaan tijdens een televisietoernooi. Met twee 12-darters ging de eerste set overtuigend naar Van Gerwen, die ook 134 wist uit te gooien.

De titelverdediger in Dublin kwam vervolgens ook gemakkelijk op 2-0 in de tweede set. Vanuit het niets liet De Zwaan zich vervolgens zien met een knappe 12-darter via een 120 check-out. Voor setwinst kwam die opleving te laat, want de tweede set ging met een 16-darter naar Mighty Mike.

In de derde set nam The Black Cobra voor het eerst het voortouw. De Leidschendammer gooide 25 uit voor 1-0, maar Van Gerwen maakte rap gelijk met een 14-darter. Nadat De Zwaan in de derde leg zeven pijlen miste om de leg te openen, was de wedstrijd snel klaar. Van Gerwen wierp een 76 finish voor 2-1 en gooide de wedstrijd in het slot met een 17-darter.

De drievoudig wereldkampioen speelt donderdag in de kwartfinale tegen Mervyn King, die verrassend wist te winnen van James Wade. Jermaine Wattimena en Danny Noppert spelen woensdag pas hun tweederondepartij.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen