RKDVC wint de eerste Willy Naessens Derby Cup derby thuis van Haarsteeg

De trend voor de middag werd al gezet door de JO11-1 spelertjes van RKDVC in een voorwedstrijd op het hoofdveld tegen JO11-1 van Haarsteeg. De RKDVC talentjes wonnen in een spannende wedstrijd met 1-0. Daarna waren de eerste teams van RKDVC en Haarsteeg aan de beurt.

Om 14.00 uur werd afgetrapt op een behoorlijk glad veld, gezien de vele uitglijders, die middag van de spelers.De eerste 10 minuten was het voor beide teams aftasten en een wedstrijd die vooral op het middenveld afspeelde. Voor Haarsteeg een druk bezet gebied. Haarsteeg speelde namelijk in een verassende 3-5-2 opstelling, waar RKDVC zeker in het begin moeite mee had. Haarsteeg liet RKDVC graag aan de bal en was in de omschakeling zeer snel en gevaarlijk. In de 10e minuut creëerde Haarsteeg de eerste gevaarlijke situatie voor het RKDVC doel door een slimme steekpass op Ruben Achten, die hierdoor 1 op 1 kwam met de RKDVC keeper Jordan Levy. Dat Haarsteeg zeer goed in de omschakeling was, lieten ze zien in de 30e minuut. Bij een volledig mislukte corner van RKDVC kwam Haarsteeg aan de bal en schoot de bal diep op het RKDVC veld. Tot overmaat van ramp, viel ook de RKDVC verdediger door het gladde veld en kwam Ruben Achten 1 op 1 op Levy en trapte de bal in het net 0-1. RKDVC herpakte zich na het doelpunt en de echte eerste goede kans op doel kwam in de 40e minuut bij een indraaiende bal vanuit een corner.

Na rust creëerde RKDVC meer kansen, maar kon het nog niet omzetten in een doelpunt. De ommekeer van de wedstrijd kwam in de 62e minuut, toen Jarno Pulles van Haarsteeg een domme bewuste handsbal maakte op het middenveld. Pulles had al geel gehad en kreeg bij deze overtreding een terechte 2e gele kaart van de goed leidende scheidsrechter Jochem Masman. Hoewel Haarsteeg snel verdedigende wissels inzette en op een gegeven moment geen aanvaller meer in het team had staan, kreeg RKDVC toch grip op de wedstrijd. Uit een vrije trap vanaf de zijlijn, kopte Bas Verhoeven in de 74 minuut de 1-1 in. Daarna was de solide verdediging en middenveld van Haarsteeg onzeker geworden en was het wachten op het volgende doelpunt van RKDVC. In de 81e minuut brak de tegenstand van Haarsteeg en schoot Maurice Aaldegeest uit een voorzet de 2-1 in. Yannick v Zutphen maakte daarna in de laatste 10 minuten het karwei af door maar liefst 3 maal te scoren.

Kortom een mooi resultaat op een gezellig druk RKDVC complex. Volgende week heeft RKDVC weer een derby voor de boeg. Dan dient in Vlijmen aangetreden te worden tegen het zeer sterke Vlijmense Boys. De boys staan momenteel derde in het klassement. De wedstrijd vang aan om 14:30 uur