Van Gerwen wint Champions League of Darts

Foto: WGF

Michael van Gerwen heeft de Champions League of Darts gewonnen. Van Gerwen versloeg Peter Wright met 11-10, waardoor hij nu alle PDC-majors minimaal één keer op zijn naam heeft geschreven.

De nummer één van de wereld was in 2016 ook al dichtbij de titel op dit toernooi. Toen verloor Van Gerwen in de finale van de inmiddels gestopte Phil Taylor. Vorig jaar werd Mighty Mike in de halve eindstrijd nog uitgeschakeld door Wright.

Ook nu leek Van Gerwen wederom te verliezen van zijn Schotse rivaal. Na een sterk begin van Van Gerwen, kantelde de wedstrijd in het voordeel van Snakebite. Wright kwam op 9-7 en mocht in de zeventiende leg gooien voor de wedstrijd.

De voormalig UK Open-kampioen liet 24 over na twaalf pijlen, maar miste vervolgens drie matchdarts op dubbel 12. Via dubbel 7 ontsnapte Van Gerwen en met finishes vanaf 92 en 62 trok de regerend wereldkampioen de stand gelijk in de twintigste leg. Mighty Mike toonde zich vervolgens wel koelbloedig en benutte meteen zijn eerste matchdart op dubbel 16 voor de titel in Leicester.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Reacties