Nieuwkuijk door in de beker

Dinsdag 19 november was er de wedstrijd voor Nieuwkuijk uit tegen Jong Brabant 1 in het kader van de districtsbeker. Jong Brabant 1 komt uit in de 4e klasse D en doet het daar goed. Na 8 wedstrijden zijn er maar liefst 5 gewonnen en 3 gelijkgespeeld. Ongeslagen zijn ze de koploper van deze klasse.

Ten opzichte van de competitiewedstrijd van afgelopen zondag tegen DVG stonden er nog maar 4 spelers op het formulier die ook in de wedstrijd tegen DVG aan de aftap verschenen. Veel “nieuwe” gezichten dus aan de aftrap voor Nieuwkuijk.

De wedstrijd ging gelijk op. In de eerste helft speelde Nieuwkuijk behoorlijk. Geprobeerd werd om vanuit achterin de bal via middenveld naar de voorhoede te spelen en tot hele grote kansen leidde dat niet in de eerste helft. Niet voor Nieuwkuijk, maar ook niet voor Jong Brabant. Met de brilstand werd de rust bereikt.

Na rust na enkele wissels van Corné Verhoeven was het voetballend de tweede helft minder dan de eerste helft. Het bleef 0 –0 tot in de allerlaatste minuut er een grote kans voor Nieuwkuijk kwam. Dorus ging goed door op rechts en schoot / gaf de bal strak voor. De inglijdende voorhoede kon helaas niet bij de bal. Bal naast, affluiten door de scheids, ballen dus op de stip.

Er wordt niet met verlenging gespeeld, dus penalty’s moesten het beslissen. Jong Brabant mocht starten. Ook hier ging het gelijk op totdat de 5de penalty een prooi was voor Jorne. Jeroen maakte het werk daarna af. Een 100% penalty score voor Nieuwkuijk en een ronde verder!

Ook Haarsteeg heeft zich voor de ronde geplaatst door een ruime overwinning op DESK uit Kaatsheuvel. Vlijmense Boys werd uitgeschakeld door Alem.