Lars Boom wint strandrace in Wijk aan Zee

Kamperland - the Netherlands - wielrennen - cycling - cyclisme - radsport - Lars Boom pictured during the presentation of the Roompot - Charles Cycling Team in de Banjaard Residence (Roompot) - photo Davy Rietbergen/ Cor Vos © 2018
Foto: Cor Vos

Vlijmenaar Lars Boom heeft de zesde editie van de Subaru BeachBattle in Wijk aan Zee op zijn naam geschreven. De Europese strandkampioen 2018 won op het Noordzeestrand  en liet Johnny Hoogerland en Rick van Breda achter zich.

Ruim zeshonderd deelnemers gingen het Noordzeestrand op. Bij de eerste doorkomst voor de deur van Dittis Sunsea formeerde zich een kopgroep van twintig man, die uitdunde tot een groep van acht man met daarin Rick van Breda, Lars Boom, Bram Imming, Johnny Hoogerland, Ronan van Zandbeek, Stijn Appel, Europees strandkampioen 2016 en 2017 en titelverdediger Jasper Ockeloen en Daan van Sintmaartensdijk. Van Sintmaartensdijk, moest er voor het ingaan van de laatste ronde af. Demarrages waren er onder meer van Bram Imming en Rick van Breda. Bij de laatste opgang werden de bikers door het publiek vocaal naar de finish gedragen. Lars Boom haalde op de meet voor de derde keer (2016 en 2017) de overwinningsbloemen op. Oud-prof Johnny Hoogerland stelde zich tevreden met de tweede plaats.  Rick van Breda werd voor de tweede keer op rij derde in de beachrace zo onder de rook van de Hoogovens.

Uitslag zesde Subaru Beach Battle Wijk aan Zee voor licentiehouders mannen:
1. Lars Boom (Vlijmen)
2. Johnny Hoogerland (Velden am Worthersee)
3. Rick van Breda (Den Helder)
4. Bram Imming (Egmond Binnen)
5. Ronan van Zandbeek (Schijndel)
6. Jasper Ockeloen (Amstelveen)
7. Stijn Appel (Spanbroek)
8. Robbie van Bakel (Deurne)
9. Daan van Sintmaartensdijk (Zuidland)
10. Sybren Welling (Heiloo)

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Reacties