Overwinningen voor Vlijmense Boys en Nieuwkuijk

In de derde klasse C won Nieuwkuijk met het kleinst mogelijke verschil van RKDVC: 1-0. Vlijmense Boys won met 0-2 bij DVG, Haarsteeg en SC Elshout pakte een punt en helaas verlies voor FC Drunen en HHC ’09

Miquel de Wijs werd de matchwinner, kopte vlak na rust uit een hoekschop raak. Het was een van de spaarzame momenten dat de thuisclub zich in het strafschopgebied van de Drunenaren melden. Kuijk, dat een volle lappenmand heeft, beperkte zich vooral tot verdedigen. Ingegeven door de wat mindere prestaties en wellicht de twee zeges die RKDVC op rij had geboekt. Edwin van Wijk, trainer van RKDVC, baalde van de nederlaag. “Mogelijkheden hebben we genoeg gehad, maar we haalden de trekker niet over. Na dat doelpunt groef Nieuwkuijk zich helemaal in, was er geen doorkomen meer aan.”

Vlijmense Boys behaalde een knappe 0-2 overwinning bij DVG. De ploeg uit Liempde was al anderhalf jaar in eigen huis niet meer geklopt. “Er is weer keihard gewerkt”, vond trainer Erik van Esch, die Wesley Paijmans en Peti Lutgens zag scoren. “Ivo van Engelen was de uitblinker. Hij zette de verdediging zó neer, dat de gevaarlijke luchtmacht van DVG maar amper kansen kreeg.” Door de zege staat de Boys op een gedeelde tweede plaats.

Haarsteeg pakte bij FC Engelen een punt, dankzij Rick van de Griendt: 1-1. In Engelen een resultaat boeken is lastig. Missie geslaagd dus? Ten dele, vond trainer Metin. “We hadden er zelfs iets meer uit kunnen halen, maar we misten de scherpte voor het doel. Toch verdienen de jongens een compliment, want het spelletje in theorie willen spelen, brengen ze ook in praktijk.”

Vierdeklasser HHC’09 was dit seizoen nog niet zo dicht bij zijn eerste competitiepunt als afgelopen zondag, op bezoek bij Nulandia: 3-1. Twee keer niet scherp verdedigen werd de ploeg uit Oudheusden fataal. Voor Jorn van Noort was er weer een persoonlijk succesje: hij scoorde voor de tweede keer op rij. “We hadden er meer moeten maken”, vond trainer Ger Henskens. “Binnen tien minuten kregen we twee grote kansen. Dan wordt het een ander verhaal.”

SC Elshout had er na afloop de pe in. Slechts één puntje opgehaald (2-2), dat was te weinig.  Nadat Stan de Jong de blauw-witten op een voorsprong had gezet, kreeg een speler van de thuisclub een tweede gele kaart. In 82e minuut kwam Avesteyn alsnog langszij – een domper. Zeven minuten later stonden de gezichten een stuk vrolijker toen Thijs Lommers raak prikte. Sikkeneurig werd de kleedkamer opgezocht: diep in de extra tijd morsten de mannen van trainer Gilbert de Fijter alsnog twee punten.

Binnen tien minuten had vijfdeklasser FC Drunen door twee fraaie velddoelpunten van Kevin van Boxel en Tom van den Elshout een 2-0 voorsprong genomen tegen SSW. Maar na afloop zat er geen punt in de tas: 3-4. “Dat moeten we onszelf verwijten”, vond trainer Ali Albayrak. “We hebben nadien de meest mooie kansen verkwanseld. Als je af laat weten, krijg je de kous op de kop.”