Schaken in de Bibliotheek Oudheusden

Foto: Bibliotheek Heusden

Vanaf komende vrijdag 6 december is er elke vrijdagavond (m.u.v. schoolvakantie en feestdagen) in de Bibliotheek Oudheusden de mogelijkheid om te schaken. Van 18:30 tot 19:30 zullen de initiatiefnemers, Kunt en Driesenaar, aanwezig zijn in de Bibliotheek om een potje te spelen en de nodige uitleg te geven over het spel. De avond is voor alle leeftijden. Zowel gevorderde spelers als mensen voor wie het spel nieuw is zijn welkom.

Schaken is een strategisch spel met veel speelmogelijkheden. Het is ingewikkeld om de consequentie van elke zet te overzien, waardoor inzicht, ervaring en moed de zetkeuze mede bepalen. Hoewel de regels van het spel niet te ingewikkeld zijn valt je speeltechniek altijd te verbeteren. Het spel is daarom bij uitstek geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een extra uitdaging.

Echter, omdat de beginselen van het spel niet te moeilijk zijn, kan iedereen, met elk niveau, makkelijk meespelen en beginnen. Ook als je simpelweg op zoek bent naar gezelligheid en sociale contacten ben je van harte welkom op de avond. Als je wil meedoen aan de avond is het het handigst als je zelf een schaakbord meeneemt.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Reacties