Winst en verlies voor Van Gerwen

Foto: WGHN

Michael van Gerwen heeft op vrijdag voor de tweede keer de dagzege gepakt tijdens de PDC Summer Series. Na zijn winst op de openingsdag, won de Vlijmenaar ditmaal de derde speeldag door in de finale af te rekenen met de PortugeesJ ose de Sousa. Zaterdag verloor Van Gerwen van Joe Murnan.

Van Gerwen begon wel wat stroef aan de finale, waardoor zijn Portugese tegenstander wel op een 2-0 voorsprong kwam. De Sousa miste vervolgens één kans op tops voor 3-0. Een kapitale misser zo bleek achteraf, want met een 16-darter kwam de nummer één de wereld op het scorebord. Dat was het startsein voor hem op het gaspedaal eens flink in te drukken, want in no-time stond Van Gerwen even later met 6-2 voor.

De Sousa sputterde daarna nog even tegen door met een 14-darter 6-3 te maken, maar vervolgens wierp Van Gerwen twee 14-darters om een 8-3 eindstand op het scorebord te zetten.

Op de vierde dag van de PDC Summer Series verloor Van Gerwen verrassend in de eerste ronde van Joe Murnan

De nummer één van de wereld werd na een 2-1 voorsprong tweemaal op rij gebroken door Murnan, die met een 99 finish op één leg van de zege wist te komen.

Van Gerwen pakte daarna meteen een break terug via een 15-darter, maar kon vervolgens amper een triple vinden in zijn eigen leg. Murnan was in dertien pijlen uit en zorgde daarmee voor een sensationele 6-3 overwinning op de 31-jarige Vlijmenaar.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

 

 

Reacties