Van Gerwen hoopt op World MatchPlay winst

Foto: WGF

Na drie teleurstellende edities op rij hoopt Michael van Gerwen deze maand voor het eerst sinds 2016 weer de World Matchplay op zijn naam te schrijven. Zaterdagavond treft hij in de eerste ronde Brendan Dolan uit Noord Ierland

In 2017 was Phil Taylor in de kwartfinale te sterk en een jaar later zorgde Jeffrey de Zwaan in de eerste ronde voor een enorme sensatie met een overwinning op de Vlijmenaar. Vorig jaar verloor Van Gerwen in de tweede ronde van Glen Durrant.

”De afgelopen twee jaren heb ik niet laten zien wat ik kan”, erkent de nummer één van de wereld in gesprek met de PDC. ”In 2017 draaide het allemaal om het laatste jaar van Taylor in Blackpool, misschien stond het in de sterren geschreven dat hij het toernooi ging winnen.”

Over zijn laatste twee teleurstellende deelnames steekt de 31-jarige Brabander de hand in eigen boezem. ”Jeffrey de Zwaan en Glen Durrrant speelde goed, maar ik presteerde zelf niet. Zo simpel is het. Vroege nederlagen op zulke grote toernooien doen pijn, want dat ben ik niet gewend. Maar soms kan je er geen juiste verklaring voor vinden.”

Dit jaar is de drievoudig wereldkampioen vastbesloten om de Phil Taylor Trophy, de naam van de World Matchplay-bokaal, mee te nemen naar Vlijmen. ”De World Matchplay is een geweldig toernooi en het format ligt me goed. Ik ben enorm hongerig om de beker mee te nemen voor mij prijzenkast, waar het thuishoort.”

Zaterdag 18 juli Eerste ronde
Simon Whitlock v Ryan Joyce
Krzysztof Ratajski v Jermaine Wattimena
James Wade v Keegan Brown
Michael van Gerwen v Brendan Dolan
Gary Anderson v Justin Pipe

Bron: Dartsnieuws.com

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

Reacties