Van Gerwen uitgeschakeld in 2e ronde World Matchplay

Foto: WGHN

Michael van Gerwen is dinsdag uitgeschakeld in de tweede ronde van de World Matchplay. De nummer één van de wereld blameerde zich tegen Simon Whitlock: 4-11. De 31-jarige Vlijmenaar won het toernooi in 2015 en 2016.

Michael van Gerwen mocht in deze 2e ronde geen moment aanspraak maken op een plek in de kwartfinales. Hij begon dan ook dramatisch aan de wedstrijd en verloor merkwaardig genoeg de eerste vijf legs (0-5). Na drie legs stond hij op een dramatisch gemiddelde van net 76 punten en na vijf legs op 86 punten.

Van Gerwen ging daarna in scorend opzicht beter spelen. Hij brak Whitlock, die steeds ruim boven een gemiddelde van 100 punten bleef gooien, drie keer op rij. Even zo vaak wist hij de break niet te verzilveren, waardoor het verschil nooit kleiner dan drie legs werd.

Van Gerwen incasseerde bij 4-8 de genadeklap. Hij miste toen vier pijlen op de dubbel om Whitlock voor de vierde achtereenvolgende keer te breken, waarna de Australiër zijn eigen leg behield en vervolgens de eerste zege sinds 2016 op Van Gerwen veiligstelde.

Michael van Gerwen (91.25) 4-11 (98.75) Simon Whitlock

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Reacties