RKDVC klopt SC Elshout in bekertoernooi

Afgelopen zondag stond een heuse streekderby op het programma. De bekercompetitie dit jaar werd geopend tussen RKDVC en SC Elshout. Vanaf de aftrap bleek sprake van een groot kwaliteitsverschil.

Het was RKDVC dat veelvuldig gevaarlijk voor het doel van de gasten wist te komen. Voor rust kwam dit overwicht tot uiting in drie doelpunten. In de 9de minuut was het Maurice Adegeest die kon scoren vanuit een goed genomen hoekschop door Thomas Fitters. 8 minuten later was het Ingmar Voorhaar die na een diepte pass het net van de tegenstander wist te vinden. Na 25 minuten spelen zou de 3-0 worden gescoord. Dit maal was het Tugsad Kali die vrijstaand vlammend binnen schoot.

Ook na rust was er sprake van een groot kwaliteitsverschil. Toch wilde Sc Elshout niet opgeven en bleef op zoek gaan naar een eretreffer. In de 53ste minuut was het Luuk van de Aker die behendig gebruik maakte van een misser van doelman Jordan Levi en de 3-1 scoorde. Hierna bleef RKDVC  de sterkere ploeg in bracht dit door twee treffers tot uiting. In de 55ste minuut was het Ingmar die de Elshoutse doelman wilde passeren. Hierbij werd hij onreglementair gestopt. De strafschop werd door Bas verhoeven onberispelijk binnen geschoten. In de 87ste minuut volgde de eindstand 5-1. Na een fraai opgezette aanval kwam de bal bij Ingmar. Zijn schot zou onhoudbaar in het doel verdwijnen

Bijzonderheid is dat Ruud van Daelen en Bas van der Velden maakten in de tweede helft hun debuut in het eerste elftal .