Geen play-offs voor Van Gerwen

Foto: WGF

Michael van Gerwen heeft voor het eerst naast een plek in de play-offs van de Premier League gegrepen. De vijfvoudig kampioen was in de laatste speelronde kansloos tegen Daryl Gurney. Het werd in Milton Keynes maar liefst 8-2 voor de Noord-Ier.

De haast onherkenbare Van Gerwen keek al snel tegen een 6-0-achterstand aan en maakte een ongelukkige indruk. Hij miste veel dubbels (uitgooipercentage van 15 procent), gooide slechts één keer 180 en noteerde een gemiddelde van slechts 91,74 punten per beurt. Na een eenzijdige wedstrijd maakte Gurney het af door 104 uit te gooien.

De laatste weken presteerde Van Gerwen teleurstellend in de competitie voor de acht beste darters. Woensdag werd hij al met 8-1 verslagen door Peter Wright. Een dag later toonde hij met een gelijkspel herstel tegen Glen Durrant en vrijdag won hij met 8-6 van Gary Anderson. Tegen Gurney, hekkensluiter in de Premier League, wist de Brabander die progressie echter niet door te zetten.

Van Gerwen, de nummer 1 van de wereld, won de Premier League in 2013, 2016, 2017, 2018 en 2019. Tijdens deze editie won hij slechts acht van de zestien wedstrijden. De laatste speelronden werden gespeeld in de lege Marshall Arena van Milton Keynes, waar voor de darters een ‘bubbel’ was gecreëerd.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

Reacties