RKDVC wint bij buurman FC Drunen

FC Drunen en RKDVC speelden tot afgelopen zondag nog nooit een officiële wedstrijd tegen elkaar. Daarom was het een memorabel treffen . Op het sportpark van FC Drunen had het bestuur alle maatregelen genomen die voldeden aan alle Corona protocollen.

Alle voorwaarden waren geschapen om het treffen in een goede vriendschappelijke sfeer te laten verlopen. Ook op het veld verliep alles in goede onderlinge sfeer. De goed leidende scheidsrechter had dan ook geen enkele kaart nodig om dit treffen tot een goed einde te brengen.

Zoals verwacht was het krachtverschil tussen beide elftallen te groot om een spannend duel te krijgen. Fc Drunen werd door de omstandigheden gedwongen om de verdediging dicht te houden. Toch moest de doelman van de thuisclub tweemaal het projectiel uit zijn doel halen. De eerste maal was dit in de zesde minuut. Uit een hoge voorzet van Rick van Woerkom kon Maurice Adegeest met het hoofd de score openen. In de 23ste minuut volgde het tweede doelpunt. Op een voorzet van Maurice kon Thomas Fitters de bal onder controle krijgen. Nadat hij zijn verdediger had uitgekapt kon hij eenvoudig de 0-2 aantekenen. Na deze beide treffers bleef RKDVC veelvuldig het doel van de gastheren opzoeken. Maar tot nog meer doelpunten kwam de ploeg niet meer.