RKDVC naar volgende ronde beker

Op het knusse en fraaie sportparkje van Tuldania in Esbeek stond het eerste treffen tussen beide ploegen op het programma. RKDVC wist voorafgaand aan het duel dat een gelijkspel vandaag zou volstaan. Maar vanaf de aftrap was duidelijk dat de Drunenaren daar geen genoegen mee zouden nemen.

Direct werd veel druk naar voren gezet. De gastheren wilde toch sportief zoveel mogelijk tegenstand bieden. Daar waar RKDVC de eerste mogelijkheden onbenut lieten was het bij de Esbeekse ploeg Pieter Abrahams die de eerste de beste mogelijkheid in een doelpunt omzette. Met een fraai schot scoorde hij inde 23ste minuut de 1-0. Dat RKDVC niet onder de indruk was van deze achterstand bleek wel uit het spel. In de 27ste minuut was het Roy Lamers die met een plotseling en verrassend schot de 1-1 liet aantekenen. Vier minuten later stond al de voorsprong op het scorebord. Nu was het Tugsad Kali die door de verdediging soleerde en de bal juist op tijd aflegde op Maurice Adegeest. Van dichtbij kon het de 1-2 binnentikken. Voor rust werd de voorsprong zelfs uitgebreid naar 1-3. Vanuit een hoekschop, genomen door Roy, kon Bas Verhoeven bij de tweede paal onberispelijk binnenkoppen.

Ook de tweede helft bleef RKDVC de veel sterkere ploeg. In de 54ste minuut kon Bas van der Velden bij een snelle uitbraak de bal afleggen op Tugsad. Tugsad kon de bal eenvoudig in het doel schuiven, 1-4. In de 60ste minuut zou dit recept herhaald worden. Opnieuw was het Bas van der Velden die voor het doel kwam. Door de bal eenvoudig af te leggen op Tugsad kon die zijn tweede treffer binnen leggen, 1-5. Dit was het signaal voor de vervanging van Giel Brandts en Roy Lamers door twee debuterende spelers in het eerste team. De vervangers waren Stijn de Bijl en junior Bram van Delft. RKDVC bleef ook na deze wissels het tempo te bepalen. Toch was het Tuldania dat kon scoren. Opnieuw was Pieter Abrahams succesvol voor de thuisploeg, 2-5. Vanuit de aftrap die na deze goal werd genomen zette RKDVC direct de aanval op. Tugsad legde op het juiste moment af op Maurice. Deze schoot eenvoudig de 2-6 binnen. Hierna was het verzet van de thuisploeg geheel gebroken. In de 75ste minuut werd vanuit een hoekschop, genomen door Ray Kivits, de bal binnen geschoten door Rik Lijbers, 2-7. Binnende minuut werd het 2-8 door een schot van Bas van der Velden. En in de 88ste minuut zorgde een moe gestreden verdediger van Tuldania nog met een eigen doelpunt voor de eindstand 2-9.

Komende week start de competitie. RKDVC moet afreizen naar Nieuwkuijk. Direct een derby. De wedstrijd van a.s. zondag zal beslist veel moeilijker worden dan de wedstrijd van vandaag.

Opstelling: levy Jordan, Giel Brandts (Stijn de Bijl 60ste), Bas Verhoeven, Roy Lamers (Bram van Delft 60ste), Yannick van Zutphen, Maurice Adegeest, Ray Kivits, Rik Lijbers,  Sam Pieterse (Jasper Liefting 70ste), Bas van der Velden, Tugsad Kali