RKDVC pakt punt na 0-2 achterstand

Zondagmiddag stond voor RKDVC de eerste competitiewedstrijd op het programma in de klasse 3B, een nieuwe klasse, waarin alle Heusdense voetbalclubs naar toe verhuisd zijn. Ook vv Trinitas is mee overgegaan en speelde vorige week gelijk tegen Be Ready in hun 1e wedstrijd. RKDVC zag de eerste competitiewedstrijd geannuleerd worden vanwege Corona perikelen bij Nieuwkuijk.

Over Trinitas weten we dat dit een ploeg is die over het algemeen verzorgd veldspel op de mat legt en zich af en toe vergeet te belonen. Het was echter RKDVC dat startte met de meeste drang naar voren en de eerste mogelijkheden waren dan ook voor de Drunense ploeg. Een hard schot van Roy Lamers werd onverschrokken weggekopt en een vrije trap van Ray Kivits verdween net over het doel. Daarna waren het de Oisterwijkse gasten die geleidelijk aan het heft in handen namen, mede doordat RKDVC steeds slordiger werd in balbezit. In de omschakeling wist Trinitas steeds gevaarlijker te worden. In deze fase viel al snel de 0-1. Job Viellevoye brak op snelheid door aan de rechterkant van het veld en wist in de 20e minuut Jordan Levy te verschalken met een geplaatste schuiver in de lange hoek, waarbij de bal via de binnenkant van de paal over de doellijn verdween.

In deze fase was Trinitas ook meerdere keren gevaarlijk met een drietal vrije trappen op de rand van het zestien meter gebied. Een redding van Jordan, de muur en een schot voor RKDVC aan de goede kant van de paal voorkwamen een tweede tegentreffer in deze fase. Bovendien werd een scrimmage voor de Drunense goal als niet volledig over de doellijn beoordeeld en kwam RKDVC goed weg. Tussendoor miste een schot van Maurice Adegeest net de juiste precisie en deze poging verdween over het doel. De ruststand van 0-1 was een juiste weergave van de krachtsverhoudingen in de 1e helft.

Na de rust wilde RKDVC van meet af aan op zoek naar de gelijkmaker. Al snel werd er echter te veel ruimte aan de rechter kant weg gegeven en plaaggeest Job Viellevoye brak wederom op snelheid aan de rechterkant door. Met een nagenoeg identiek doelpunt zette hij Trinitas op een 0-2 voorsprong. Kort daarna kon een goede voorzet van Tugsad Kali niet omgezet worden in een doelpunt door Maurice. In de 56e minuut kwam RKDVC nog een keer goed weg toen een hard schot van Trinitas net over het doel verdween. Daarna begon RKDVC echter de wedstrijd naar zich toe te trekken en zocht nadrukkelijker en overtuigender de aanval. Met verse krachten Ingmar Voorhaar en Rick van Woerkom kwamen er nieuwe impulsen naar voren. Voor Ingmar duurde deze invalbeurt slechts heel kort. Na 10 minuten moest hij zich helaas geblesseerd laten vervangen door Ramon Kok.

Na een uur begon het tij echt te keren en waar schoten van Tugsad en Yannick van Zutphen nog de juiste richting miste, was het Tugsad die een corner prima tegen de touwen aan kopte. Helaas werd deze treffer geannuleerd, omdat de bal voorafgaand al over de achterlijn was geweest. De dadendrang van RKDVC werd echter in de 78e minuut beloond, een scherpe voorzet van Tugsad werd door de mee naar voren geschoven Yannick subtiel en overtuigend gepromoveerd tot een doelpunt. 1-2 en nog ruim 10 minuten om de gelijkmaker te forceren. Kort voor tijd werd de inzet van RKDVC beloond: waar de Oisterwijkse keeper in eerste instantie een aantal prima reddingen verrichte werd een schot van dichtbij met de arm geblokkeerd in de doelmond. De scheidsrechter wees onverbiddelijk naar de stip.

Bas Verhoeven bleef ondanks de nodige commotie koel en verzilverde de penalty op overtuigende wijze. 2-2 en loon naar werken. De energie voor een ultieme beloning zat nog wel in de Drunense ploeg, maar uiteindelijk moest met wat kunst- en vliegwerk de 2-2 nog over de streep getrokken worden. Een kopbal werd door Yannick nog vakkundig van de lijn gehaald en Bas Verhoeven wist een inzet van Trinitas nog net voldoende te toucheren om een tegendoelpunt te voorkomen.

Conclusie: hard gewerkt voor het eerste verdiende competitie punt.

Opstelling RKDVC: Jordan Levy, Giel Brandts, Bas Verhoeven, Yannick van Zutphen, Rik Lijbers (55e Rick van Woerkom), Ray Kivits, Roy lamers, Sam Pieterse, Bas van de Velden (55e Ingmar voorhaar, 65e Ramon Kok), Maurice Adegeest en Tugsad Kali