Nederlaag RKDVC bij Haarsteeg

Zondag 4 oktober stond de derby tussen Haarsteeg en RKDVC op het programma. Normaal wordt deze wedstrijd met het nodige spektakel omgeven. Van dit alles was nu geen enkele sprake. Door de Corona-maatregelen was de sfeer rondom de wedstrijd zeer sereen.

Ook het veldspel van RKDVC was zeer timide. Met name in de duelkracht liet RKDVC vandaag te veel liggen. Het veldspel was gelijkwaardig tussen beide ploegen. Maar op de momenten die ertoe doen gaf Haarsteeg meer dan RKDVC. Dit resulteerde in de 30ste minuut in een voorsprong voor de thuisploeg. Bij een hoge voorzet van Ruben Achten was het Mathieu Schellekens die raak kopte en de 1-0 ruststand op het scorebord bracht.

Ook de tweede helft gaf RKDVC onvoldoende thuis.  Dit kwam bij de 2-0 het best tot uiting. De eenvoudige wijze waarop Robin van Esch in de 50ste minuut door de RKDVC defensie kon breken was geheel typerend voor deze wedstrijd. Het schot dat hij uiteindelijk geheel vrijstaand kon afleveren promoveerde zijn actie tot een treffer.  Gelukkig legde de Drunenaren zich niet geheel neer bij een suprematie van de gastheren.  In de 54ste minuut was het Tugsad Kali die een hoekschop laag bij de eerste paal legde. Hier was Yannick van Zutphen heel attent en scoorde met een fraaie schuiver de 2-1.  Deze aansluitingstreffer gaf de DVC-ers duidelijk meer moed. Dit leidde in de 63ste minuut tot een prachtige aanval waarbij Jan Bullens uiteindelijk de bal juist over schoot. De snelle uitbraak die hierop volgde zou de eindstand opleveren.  Vanuit de verdediging legde Haarsteeg de bal diep op Mathieu Schellekens. De  Spits bleef zeer kalm  en legde de bal zeer beheers y over de Drunense doelman en scoorde zodoende de 3-1. Hierna probeerde RKDVC nog wel van alles maar tot grote kansen kwam het niet meer.