Haarsteeg verwent supporters met livestream én drie punten

De derby tussen de derdeklassers Haarsteeg en RKDVC werd live uitgezonden. Matthieu Schellekens speelde op de beelden een hoofdrol: hij scoorde twee keer voor de thuisclub, die met 3-1 won.

Het bestuur van Haarsteeg wilde de supporters niet in de steek laten. Dus werd Sound Works gevraagd om het duel via YouTube te streamen. Het werd heel professioneel aangepakt: met vier camera’s, een geluidsmicrofoon op veld geklemd tussen twee bierfusten om omwaaien te voorkomen. En Marco Driesprong, bekend van het verslaan van de optocht in Knotwilgendam, werd gevraagd om verslag te doen.

De beelden mochten er zijn. Het voetbal zelf was van een pover niveau: de bal werd heen en weer geketst, veel lijn zat er niet in, vooral te wijten aan de harde wind. Het hoogtepunt voor de rust was de openingstreffer van Mathieu Schellekens. In de tweede helft verdubbelde Robin van Esch de voorsprong, haalde Yannick van Zutphen met een knappe voetbeweging de spanning weer terug in dit duel. Schellekens had na een verre uittrap van Aaron van Engelen het laatste woord: 3-1. Of dit voor herhaling vatbaar is? “Misschien wel, zeker in deze tijd van corona”, vindt voorzitter Martijn van Esch.

Vlijmense Boys heeft in zijn drie competitiewedstrijden al heel wat doelpunten gescoord en moeten incasseren. Bij Be-Ready kon het telraam weer tevoorschijn worden gehaald: 4-4. “Dat is alweer de derde keer dat we vier doelpunten tegen krijgen”, zegt trainer Erik van Esch. “Dat is wel heel veel, dat moet wel een keer kantelen.” Het hadden er zelfs vijf kunnen zijn, maar Matthew van Dommelen stopte een strafschop. De Boys werkten knap een achterstand weg (3-1) en namen in de 82e minuut een voorsprong door Peti Lutgens. Maar tot een eerste competitiezege kwam het dus niet.

Nieuwkuijk ging in zijn eerste thuiswedstrijd in deze competitie onderuit tegen promovendus RWB: 1-4.  De thuisclub had de bal, deed er ook aardige dingen mee. Maar paal en lat voorkwamen dat er meer dan eens werd gescoord. Alleen John van Dommelen lukte dat, vanaf de strafschopstip. “Die gelijkmaker gaf een enorme boost”, zag trainer Corné Verhoeven, “we dachten RWB te kunnen pakken.” Maar de dadendrang naar voren had een messcherp kantje: de dodelijke counter van de gasten.

In de afgelopen acht jaar dat SC Elshout in de vierde klasse uitkomt heeft leider Ronald van Noije nog nooit zo’n fantastische start meegemaakt: drie wedstrijden gespeeld, negen punten. In Kruisstraat werd RKKSV met 1-2 geklopt. Luc van den Aker had de score geopend. Lange tijd leek het erop dat alleen dit doelpunt deze wedstrijd zou sieren. Maar  in de slotminuut van de reguliere speeltijd kwam RKKSV langszij. Puntenverlies werd op de valreep voorkomen, dankzij Van den Aker. Het was alweer zijn vierde competitietreffer.

HHC’09 ging bij MEC’07 met 3-0 onderuit.  In de eerste helft konden de mannen van trainer Ger Henskens nog iets afdwingen, waren er kansen om de 1-0 achterstand teniet te doen. Na rust niet meer. “Ik heb uit voorzorg onze beste speler Rik van de Wiel gewisseld, hij zat tegen een rode kaart aan. Toen zijn er wat omzettingen geweest, maar was de angel uit onze aanval verdwenen.”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.