Van Gerwen naar kwartfinale World Grand Prix

Foto: WGF

Michael van Gerwen heeft zich donderdagavond ten koste van de Zuid-Afrikaan Devon Petersen geplaatst voor de kwartfinale van de World Grand Prix in Coventry. 

In een set waarin beide mannen met fantastisch spel opende, gingen de eerste vier legs met de darts mee. Na die legs stond er dus een 2-2 legstand in de eerste set en mocht de Zuid-Afrikaan de beslissende vijfde leg beginnen. Die leg opende hij niet binnen drie pijlen, waardoor Van Gerwen na een goede leg de eerste set wist af te pakken van Petersen

Met een 146-finish, de hoogste finish van het toernooi tot nu toe, startte Van Gerwen de eerste set overtuigend. Toch bleef Petersen met prima spel achter Van Gerwen aanhobbelen. Na een goede leg dwong de Zuid-Afrikaan opnieuw een beslissende vijfde leg af. Van Gerwen miste vier setdarts, maar Petersen miste zes darts om de set op zijn naam te schrijven. Uiteindelijk vond Van Gerwen dubbel 2 om op een 2-0 voorsprong te komen in de wedstrijd.

Ondanks dat Petersen sterk spel liet zien bleef hij erg slordig op zijn finishes. In de eerste leg van set 3 miste hij er opnieuw twee, waardoor Van Gerwen meteen een break kon plaatsen. De daaropvolgende leg maakte Mighty Mike geen fouten, waardoor hij op een 2-0 voorsprong kwam in de set. De derde leg starte de drievoudig wereldkampioen explosief met een 157-score, maar Petersen wist toch zijn eigen leg te pakken. Van Gerwen mocht gaan aanleggen voor de wedstrijd, maar verspilde een beurt door niet in drie pijlen te openen. Via een knappe 85-finish (S19-T16-D9) was de eerste matchdart direct raak. Petersen bleek een geduchte tegenstander, maar kwam op cruciale momenten te kort.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

Reacties