Nipt verlies Heren 1 AquAmigos

Foto: AquAmigos

In de afgelopen competitie, die door corona gestopt is in maart, speelden de heren van AquAmigos geen rol. Ondanks de laatste plaats in de 3e klasse bond is het team niet gedegradeerd en speelt het dit seizoen in dezelfde klasse.

De afdeling waterpolo heeft ook voor de heren, net als bij de dames, afscheid genomen van de toenmalige trainer en gaat verder met Arthur van Gent als nieuwe trainer. Een nieuwe trainer betekend vaak ook nieuwe inzichten, ook trainer van Gent heeft bij zijn aanstelling aangegeven dat de vereniging gebaat is met de inzet van meer jeugd in de hoogste teams.

Na veel trainingsuren en veel vriendschappelijke wedstrijden staat er nu een team dat als opdracht heeft om te handhaven in de 3e klasse bond. De eerste officiële wedstrijd is tegen het 1e team van Zeester–Meerval uit Uden.

Een 1e periode is vaak een periode waar beide teams aan het aftasten gaat waar de zwakke plekken zitten. Deze periode werd afgesloten met een tussenstand van 2 – 3.
in de 2e periode had de tegenstander redelijk snel door dat snelle contra aanvallen het gewenste effect zou geven. Door die acties kwam er veel ruimte voor het doel en met enkele gerichte schoten kwam Zeester op een voorsprong van 5 – 8.
Ook de 3e periode was voor Zeester, mede door het gemis van de kansen aan de kant van AquAmigos. De tegenstander liep uit naar 6 – 10.
de 4e en laatste periode is vaak een periode waar conditie de doorslag geeft. AquAmigos kwam zeer goed uit de startblokken en kwam terug tot 9 – 10. Helaas door persoonlijke fouten en goed counter spel kwam Zeester weer terug naar 9 – 13. Toch wist AquAmigos de spanning er in te houden door nogmaals 2 maal te scoren. Eindstand 11 – 13.

De doelpunten werden gemaakt door: Raymond van Schijndel 3, Gerrit-Jan Reugslag 4, Tom Koevoets 2, Marcel Scheij 2. Als de trainer het voor elkaar krijgt om de fouten er uit te krijgen zal dit team zeker wedstrijden gaan winnen.

Dames 1
De dames van AquAmigos moesten voor hun 2e wedstrijd naar het team van NDD uit Doetinchem. De dames begonnen sterk en halverwege de 2e periode stonden ze met 0 – 4 voor. Deze stand kwam mede tot stand door goed verdedigend werk van AquAmigos, NDD wist namelijk niet te scoren uit de 5 meertal situaties en de strafworp die ze kregen. Gedurende de resterende tijd kwam NDD beter in het spel en kwamen terug naar een voorsprong van 8 – 7 in de laatste periode van 4e periode.

In de laatste minuut kregen de dames van AquAmigos nog een man meer. Trainer van Schijndel nam een time-out om de dames de juiste instructies te geven. De pet talk was voldoende om de dames de inspiratie te geven die nodig was om een betere stand op het scorebord te krijgen. Uiteindelijke eindstand was 8 – 8.

Enkele details uit deze wedstrijd. NDD kregen 12 keer een man meer/strafworp en wisten daar 5 keer uit te scoren. AquAmigos kregen 7 keer een man meer en wisten daar 2 keer uit te scoren.
De doelpunten werden gemaakt door: Eva Brekelmans 1, Imre Luijpen 3, Rosa Brekelmans 2, Eline Hendriks 1, Brit Parijs 1. Na 2 wedstrijden staat het dames team met 4 punten bovenaan op de ranglijst

Uitslagen
Heren
AquAmigos H1 – Zeester/meerval 11 – 13
AquAmigos H3 – AquAmigos H2 4 – 3
Gorgo 1 – AquAmigos 5 8 – 5
Dames
NDD 1 – AquAmigos 1 8 – 8
Jeugd
ZVDO’74 D1 – AquAmigos D1 1 – 1
AquAmigos E1 – TRB-res E1 3 – 9

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Reacties