Van Gerwen oppermachtig tegen Anderson

Foto: WGF

Michael van Gerwen heeft zich op indrukwekkende wijze geplaatst voor de kwartfinale van de Grand Slam of Darts in Wolverhampton. De Vlijmenaar was veel te sterk voor Gary Anderson: 10-2.

Bij vlagen zorgden de twee dartsgiganten uit de dartswereld voor spektakel, maar Anderson was te wisselvallig om er echt een wedstrijd van te maken. Het grote verschil zat hem in het creëren van kansen. Van Gerwen kreeg 23 kansen op de dubbels, waarvan hij er tien benutte. Anderson kreeg er maar acht en maar raakte de dubbel slechts twee keer.

Sterk begin Van Gerwen
Michael van Gerwen won de eerste leg met een 14-darter, waarna Anderson gelijkmaakte met een schitterende 132 finish. Daarna was het eenrichtingsverkeer voor de Brabander, die met finishes vanaf 87 en 94 een eerste gaatje sloeg. Dankzij drie 14-darters, een 11-darter en een 12-darter werd de voorsprong uitgebreid tot 9-1.

Van Gerwen had nog maar één leg nodig, maar moest nog even wachten tot de overwinning daadwerkelijk over de finishlijn werd getrokken. Anderson verfraaide de score nog enigszins door met een 81 check-out voor de 9-2 aan te tekenen. Een leg later was het alsnog gedaan. Van Gerwen wierp 76 uit en mag zich gaan opmaken voor een ontmoeting met Simon Whitlock in de kwartfinales.

 

“Het zag er uit als een makkelijke overwinning en het voelde ook als een makkelijke overwinning”, aldus Michael van Gerwen’. “Als je Gary Anderson vroeg onder druk kan zetten, maak je het hem heel moeilijk.”

 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

Reacties