RKC boekt knappe overwinning

RKC Waalwijk heeft vrijdagavond een knappe overwinning geboekt in Enschede op FC Twente. De Waalwijkers beslisten het duel al in de eerste helft, door goals van Cyril Ngonge en Finn Stokkers. In de tweede helft bleven doelpunten uit, waardoor de Geelblauwen haar tweede overwinning pakken.

De Tukkers kregen al vroeg in de wedstrijd de eerste goede mogelijkheid. Na een corner raakte de huidige topscorer van de Eredivisie, Danilo, de paal. Het eerste wapenfeit van de Waalwijkers kwam vanuit een vrije trap, maar de inzet van Ola John verraste Joël Drommel niet. Hier was het Halil Dervisoglu die de 1-0 op zijn schoen had, maar de inzet mistte kracht. Kostas Lamprou kon daardoor tamelijk eenvoudig redding brengen.

RKC kwam beter in de wedstrijd en had een overwicht qua balbezit. Na ruim 20 minuten resulteerde dat dan ook in de voorsprong. Een afgemeten voorzet van Ola John kwam voor de voet van Cyril Ngonge, die met links de bal ineens op de slof nam en doeltreffend raakschoot: 0-1. RKC had het betere van het spel en bleef goed combineren. Nog geen tien minuten later betaalde dit zich opnieuw uit. Kik Pierie verspeelde de bal aan de Ola John, die de kans liet aan Stokkers. De spits leverde een hard schot af wat Drommel te machtig was: 0-2! Twente ging op zoek naar de aansluitingstreffer, maar wist moeilijk te combineren door de Waalwijkse verdediging. Cerny was het meest dichtbij de 1-2, maar vond Lamprou op zijn weg. Gescoord werd er daardoor niet meer, waardoor RKC de kleedkamers opzocht met de voorsprong.

In de tweede helft leek FC Twente wakker geschud. De Tukkers zochten veelvuldig de zestienmeter van RKC, maar tot doelpogingen kwam het niet. De Waalwijkers stonden solide achterin en gaven weinig weg. Wel werd de wedstrijd wat rommeliger, waardoor in de eerste fase van de tweede helft grote kansen uitbleven.

De tijd tikte door in het voordeel van RKC. Ook de vele wissels aan Twentse zijde zorgde niet voor het gewenste resultaat van trainer Ron Jans. Toch kregen beide ploegen in de laatste tien minuten nog een gigantische kans. Namens RKC kon Richard van der Venne een zeker lijkende rebound inschieten, maar Drommel gooide zich tot twee keer succesvol voor de doelpogingen. Even later werd bij de thuisploeg Alexander Jeremejeff weggestoken en ging alleen af op Lamprou, waarbij de doelman als winnaar uit de strijd kwam. Als sloten op de deur werden in de slotfase ook nog Juriën Gaari en Hans Mulder gebracht, waardoor de zege niet meer in gevaar kwam. RKC boekt daarmee een mooie en belangrijke overwinning in Enschede!

Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.