Van Gerwen naar halve finale

Foto: WGF

Michael van Gerwen heeft enorme indruk gemaakt met een zege op landgenoot van Duijvenbode. Met een gemiddelde van 110 punten per beurt verzekerde de hij zich een plekje bij de laatste vier van de Players Championship Finals

Ondanks een scorend overwicht van Van Gerwen in de beginfase, was het Van Duijvenbode die met een break voorsprong de eerste pauze inging. Van Gerwen gooide een gemiddelde van ruim 108 in de eerste vijf legs, maar finishend ging het stukken minder voor de Vlijmenaar. Van Duijvenbode was uiterst effectief en raakte drie van de drie darts op de dubbel, waardoor hij met een 3-2 voorsprong de coulisse bezocht.

Na de pauze wist Van Gerwen het overwicht ook uit te drukken in een voorsprong. Dankzij een 13-darter brak Van Gerwen voor een 3-3 gelijke stand en drie legs later stond de drievoudig wereldkampioen dankzij legs in 14, 15 en 12 darts plots op een 6-3 voorsprong. Mighty Mike bespaarde Van Duijvenbode een nog grotere achterstand, toen zijn 90-finish via een dubbel 18-dubbel 18 route mislukte. The Aubergenius bleef in leven, ondanks een fantastisch gemiddelde van Van Gerwen, dat inmiddels gestegen was naar ruim 110 punten per beurt.

Van Gerwen leek ook na de tweede pauze niet van plan om het rustiger aan te gaan doen. Met een 12-darter kwam de Vlijmenaar op een 7-4 voorsprong. Ook Van Duijvenbode zat niet stil. De geboren Katwijker flikte hetzelfde kunstje als Van Gerwen een leg daarvoor, waardoor het met een 7-5 tussenstand toch een interessante wedstrijd bleef. Twee legs later leek Van Gerwen dan toch de genadeklap uit te delen. De World Grand Prix-finalist miste twee darts op tops vanaf 88 in zijn eigen leg, missers die genadeloos werden afgestraft met een 100-finish van Van Gerwen. Een leg later leek Van Duijvenbode nog een break terug te pakken, maar met een 148-finish sloot Van Gerwen de partij op fantastische wijze af om een plek in de halve finale af te dwingen door met 10-5 te winnen. In deze halve finale zal hij het gaan opnemen tegen Gerwyn Price.

Met dank aan Dartsnieuws.com

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

Reacties