RKC Waalwijk pakt weer drie punten

RKC heeft zichzelf zaterdagavond een zeer prettige Pakjesavond bezorgd. De Waalwijkers kwamen op voorsprong via Finn Stokkers, maar keken in de tweede helft al snel tegen een achterstand aan. Na de gelijkmaker van Ahmed Touba besliste Lennerd Daneels met een heerlijke goal in de slotfase de wedstrijd: 3-2!

In de eerste helft begon RKC met een aantal mogelijkheden voor het doel van VVV-Venlo. Zo stelden Melle Meulensteen en Cyril Ngonge doelman Delano van Crooij op de proef, maar de sluitpost stond op zijn plek. Na een half uur profiteerde RKC van een balverovering op het middenveld. Anas Tahiri stak Finn Stokkers met een prachtige bal weg, waarna de spits alleen op Van Crooij af kon. Stokkers faalde niet en schoof hem koelbloedig langs de doelman: 1-0. Lang kon de thuisploeg echter niet van de terechte voorsprong genieten. Scheidsrechter Van de Graaf wees naar de stip toen Paul Quasten de bal tegen zijn hand kreeg aangeschoten. Giakoumakis pakte dit cadeautje uit: 1-1.

Direct na rust kreeg RKC direct een nieuwe tik om de oren. Vanaf de linkerkant slingerde Steffen Schäfer de bal richting de tweede paal. De voorzet vond Vito van Crooy die raak kopte: 1-2. RKC moest daarmee in de achtervolging en kreeg hierbij een overtalsituatie op het veld. De Zwitser Roy Gelmi maakte een overtreding op Finn Stokkers en ontving hierbij zijn tweede gele kaart.

Door de man-meer-situatie klopte de thuisploeg op de deur, maar op een gekraakt schot van Ola John na waren er weinig echte doelpogingen. Uiteindelijk was het Ahmed Touba die de ban wist te breken. De centrale verdediger kwam mee op en haalde van 25 meter uit. Zijn schot werd getoucheerd door een VVV-verdediger, waardoor Van Crooij niet meer bij de bal kon: 2-2!

RKC drong aan en was vol op jacht naar de driepunter. De ingevallen Vitalie Damascan en Finn Stokkers waren beiden nog gevaarlijk met een kopbal, maar het zijnet en Van Crooy stonden de voorsprong in de weg. In de absolute slotfase braken onze Geelblauwen toch de ban. In de 87e minuut zocht Lennerd Daneels de combinatie met Vitalie Damascan. Daneels onttrok zich van zijn directe tegenstander en schoot met rechts hard en hoog in de verre kruising raak: 3-2! Met het doelpunt had RKC eindelijk de zo gewenste voorsprong te pakken, die hierna niet meer in gevaar kwam. Hierdoor blijven de zeer belangrijke drie punten in Waalwijk.

Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.