Nederlaag RKC bij FC Groningen

RKC Waalwijk is er zaterdag tegen FC Groningen  niet in geslaagd om de goede reeks van de laatste weken door te trekken. Na een prima eerste helft kregen de Geelblauwen in het tweede bedrijf door doelpunten van Ahmed El Messaoudi en Daniël van Kaam de deksel op de neus.

RKC begon goed aan het duel tegen de Groningers en nam het initiatief in de openingsfase. Dit resulteerde in kansen voor onder andere Ahmed Touba en Finn Stokkers, maar beiden troffen geen doel. Na ruim een kwartier kreeg aanvoerder Azor Matusiwa in de zestienmeter de bal tegen de arm, maar scheidsrechter Van der Laan oordeelde dat dit niet genoeg was voor een penalty.

De Waalwijkers oogden fris en zetten constant druk op de thuisploeg. Via een leep balletje van Melle Meulensteen kreeg RKC de grootste kans van de eerste helft, maar Sergio Padt wist net op tijd redding te brengen. Omdat ook afstandspogingen van Richard van der Venne, Vurnon Anita en Cyril Ngonge geen doel troffen werden de kleedkamers met een 0-0 ruststand bezocht.

Waar RKC de vorm van de eerste helft wilde doorzetten was het in de tweede helft de thuisploeg dat sterker uit de kleedkamers kwam door een aantal tactische omzettingen. Na 54 minuten spelen leverde dit FC Groningen dan ook de voorsprong op. Na een corner vond spits Strand Larsen de op schot zijnde El Messaoudi, die de bal langs Kostas Lamprou plaatste: 1-0.

RKC moest in de achtervolging, maar had het lastig tegen de Groningers. Toch kregen de Geelblauwen een aantal goede mogelijkheden op de gelijkmaker. Padt bleek echter telkens een sta-in-de-weg bij schoten van bijvoorbeeld Stokkers en Anita. Een kwartier voor het einde besliste FC Groningen de wedstrijd. RKC verspeelde de bal in de opbouw, waarna een te korte terugspeelbal van Bakari prooi was voor Daniël van Kaam. Lamprou schoot de bal tegen de middenvelder op, waarna hij voor de 2-0 tekende. In de slotfase kreeg de ingevallen Lennerd Daneels nog een kans op de aansluitingstreffer, maar zijn volley vloog naast. RKC weet de goede reeks van de afgelopen dus helaas niet door te trekken in Groningen.

Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.