Van Gerwen treft in 3e ronde WK Engelsman Evans

Foto: Pixabay

Engelsman Ricky Evans is de volgende tegenstander van Michael van Gerwen in de derde ronde van het WK darts. De ‘rapid’ was woensdagmiddag in de tweede ronde te sterk voor Mickey Mansell uit Noord-Ierland (3-1).

De Engelsman moest tegen Mansell een setje warmdraaien, maar kwam een vroege achterstand zonder veel problemen te boven. Evans brak Mansell in de eerste leg van de tweede set met een 83 finish en met onder meer een 13-darter ging set twee met 3-1 naar de nummer 32 van de plaatsingslijst. De derde set ging zelfs met 3-0 naar Evans, nadat hij 84 en 80 uitgooide.

Mansell mocht de vierde set beginnen, maar Evans pakte het initiatief over met een 12-darter in de derde leg. De tweevoudig Euro Tour-finalist mocht voor de wedstrijd gooien en maakte het met een 102 finish direct af.

Van Gerwen en Evans troffen elkaar vorig jaar ook al in de derde ronde van het WK Darts. Toen ging de winst met 4-0 in sets naar de Nederlander.

Het is nog niet bekend op welke dag Van Gerwen en Evans elkaar treffen. De derde ronde gaat zondag van start in een leeg Alexandra Palace in Londen. Van Gerwen verloor vorig jaar de WK-finale van Peter Wright.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

Reacties